Diyarbekirspor isim ve arma değişikliğine gitti. Yeni arma sosyal medyada büyük tepki çekti

TFF 2. Lig'de mücadele eden Diyarbekirspor'un kulüp ismini ve logosunu güncelleme kararı aldığı iddia edildi. Yeni kullanılacak olan arma Ermenistan armasına benzediği için sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Konuyla ilgili Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Serkan Genç açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbekirspor isim ve arma değişikliğine gitti. Yeni arma sosyal medyada büyük tepki çekti

TFF 2. Lig'de mücadele eden Diyarbekirspor’un isim değişikliğine giderek Mezopotamya ismini benimseyeceği iddia edildi.

Yeni ismin “Mezopotamya Spor Faaliyetleri” olması yönünde kamuoyu beklentisi oluşurken yeni logo ve arma da hazırlandı.

Diyarbekirspor isim ve arma değişikliğine gitti. Yeni arma sosyal medyada büyük tepki çekti

Yeni arma, Ermenistan armasına benzetilirken, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Konuya dair Diyarbekirspor yönetimi ilerleyen günlerde resmi açıklama yapması bekleniyor.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Serkan Genç, sosyal medyadaki Ermenistan logolu arma ve isim değişikliği nedeniyle açıklama yaptı.

Genç, kulübün isminin değiştirildiğine dair basında yer alan haberler ve tartışmalar kulüp bilgisi dışında geliştiğini belirterek, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gururla Diyarbekirspor ismini taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Diyarbakır’da TFF 2. Lig'de mücadele eden Diyarbekirspor yönetimi, bugün sosyal medyada çıkan Ermenistan logolu arma ve kulübün yeni isminin Mezopotamyaspor olacağına dair haberler nedeniyle açıklama yaptı.

Genç, kulübün isminin değiştirildiğine dair basında yer alan haberler ve tartışmaların kulüp bilgisi dışında geliştiğini söyledi. Genç, “33 medeniyete ev sahipliği yapmış, peygamberler ve sahabeler diyarı unvanını almış kültürler mirası kadim şehrimizle bin yıllardır özdeşleşmiş olan Diyarbekir ismini taşımaktan onur ve şeref duymaktayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gururla Diyarbekirspor ismini taşımaya devam edeceğiz. Hedefimiz yola çıktığımız ilk günkü gibi bu değerli ismi ve armayı üst liglere taşımaktır. Kamuoyuna saygılarımızla” diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin