Diyarbakırlı gazeteciler İzmir'den barış mesajı verdi!

Diyarbakırlı gazeteciler heyeti de yollarda. Gazeteciler İzmir'de İGC'yi ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlı gazeteciler İzmir'den barış mesajı verdi!

Basın Dünyası Kültürel ve Mesleki Değişim Projesi kapsamında İzmir’e gelen Diyarbakırlı gazeteciler İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Atilla Sertel ile görüştü.



Gazete sahipleri, yaygın gazetelerin temsilcileri ve yerel gazetecilerden oluşan 26 kişilik Diyarbakır heyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin çalışmaları ve İzmir basınına dair bilgi aldılar, barışa yönelik mesaj verdiler.



Ziyarette, BYEGM İzmir İl Müdürü Deniz Dev, BYEGM Diyarbakır İl Müdürü Melik Akaslan, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner de hazır bulundu.



Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Diyarbakırlı meslektaşlarını İzmir’de görmekten, Cemiyet çatısı altında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:



“Bizim kardeşlik türkülerimiz çok uzun yıllardır söyleniyor ama bunu bozmak isteyenlere karşı inadına daha yüksek sesle söylemek lazım. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü içerisinde, tam demokrasinin yaşandığı, herkesin birbirine sevgi, saygıyla, yurttaşlık bilinci içerisinde ve eşit yaklaştığı bir süreç olmalı. Bu noktada da Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Şırnak, Siirt ne kadar bizimse Edirne, İzmir, Konya, İstanbul da o kadar bizim. Bu süreci emperyalizmin oyununa gelmeden, kendi içimizde çözmeliyiz.”



BARIŞA İNANANLARIN ORANI YÜZDE 100



Daha sonra söz alan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Veysi İpek de TGF’nin Bursa’da gerçekleştirdiği Başkanlar Konseyi Toplantısı’nda barış sürecine yönelik destek kararının çok önemli olduğunu belirterek, “Güneydoğu’da barışa inananların oranı yüzde 100. Bu sürecin çok doğru ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye Gazeteciler Federasyonu da bu süreçte önemli bir görev görecektir” dedi.








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin