Diyarbakır'da güzellik yarışması tartışması büyüyor

Kentte yapılacak olan güzellik yarışmasının yankıları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da güzellik yarışması tartışması büyüyor

Diyarbakır’da yapılacak “Miss Civilization Of The World” güzellik yarışmasının kentte yarattığı tartışma tv8’de ekranlara gelen Haberaktif programında tartışıldı.



Bir grup sivil toplum örgütü, yarışmayı “ahlaksızlık” olarak tanımlayarak iptal edilmesini istemişti. O STK’ları temsilen Hizmet-Der Genel Sekreteri Şehmuz Tanrıkulu ve yarışmanın organizatörü Süha Özgermi Haberaktif’te Gökmen Karadağ’ın sorularını yanıtladı.



“Bizim dinimizde böyle bir şey kabul edilemez” diyen Tanrıkulu yarışmayı sert sözlerle eleştirerek iptal edilmesini istedi.



Süha Özgermi ise “yarışmanın ahlaksızlık olmadığını” söyledi.



Haberaktif’te şu diyaloglar geçti:



Şehmuz Tanrıkulu:



Böyle bir ahlaksızlık barış sürecine katkı değil, Diyarbakır halkına hakaret olarak görüyoruz. Bizim dinimizde böyle bir şey kabul edilemez.



Gökmen Karadağ:



Başkalarının ahlakını hangi kriterlere göre değerlendiriyorsunuz? Siz kimsiniz?



Şehmuz Tanrıkulu:



Ben bir müslümanım. Yüce dinimiz, İslam dini, elbette ki ahlaki sınırları belirlemiştir. Bunun ahlaksızlık olduğunu bütün Müslümanlar kabul eder. Yani baldırı çıplak kişileri sokaklarda teşhir etmek ahlaklı olmak mıdır?



Süha Özgermi:



Değerli arkadaşıma böyle kelimeleri kullanmamasını rica ederim. Ben böyle kelimeleri kullanamam, bu kelimeleri kullananlara cevap vermek de istemem. Bu yarışma dünyanın her yerinde yapılır. Yarışmalar dostluk, kardeşlik simgesidir. Ben Diyarbakır’da askeri hakimlik yaptım, Diyarbakır’ın sevgisini bilirim. Bu gelenlerin hepsi de üniversite talebeleridir. Baldırı çıplak da değildir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin