Diyarbakır’da Bombalı Saldırıya Gizlilik Kararı

Saldırının gizliliğinin ihlal edilmesi nedeniyle bir muhabir ve kamu görevlileri hakkında soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da Bombalı Saldırıya Gizlilik Kararı

Sulh Ceza Hakimliği, HDP’nin seçim öncesi Diyarbakır’daki mitingine bombalı saldırı düzenlenmesiyle ilgili gizlilik kararı verdi. Savcılık da soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi nedeniyle bir muhabir ve kamu görevlileri hakkında soruşturma açtı.



Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran'da yaptığı mitinge yönelik bombalı saldırı düzenlenmesiyle ilgili soruşturma için gizlilik kararı alındı. Seçime iki gün kala gerçekleştirilen saldırıda dört kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.



Gazetelerdeki haberlere göre, Antep’te yakalanan ve dün gece Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanan şüpheli O.G. sorgusunda suçu kabul etti. O. G.’nin tutuklanma gerekçesi, “kasten öldürme ve örgüt üyeliği” olarak açıklandı.



Tutuklamanın ardından, bombalı saldırı olayını araştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma hakkında gizlilik kararı verilmesi için başvuru yaptı. Başvuruyu değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma dosyasının tamamı için gizlilik kararı verdi. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin