Diyanet'te toplu sözleşme: Bayram ve tatil günlerindeki fazla çalışma ücretlerine yüzde 100 zam

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda toplu sözleşme görüşmelerinde genele ilişkin konularda uzlaşma sağlanamadı. Hizmet kollarındaki görüşmeler ise anlaşmayla bitti. Hizmet kollarında sağlanan uzlaşı sonucunda tüm unvanlardaki vaizlerin ulusal bayram ve genel tatil günlerinde fiili olarak çalıştıkları günler için fazla çalışma ücretleri yüzde 100 artırılacak. Ramazan ayındaki fazla çalışma ücreti de yüzde 100 artırılacak.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet'te toplu sözleşme: Bayram ve tatil günlerindeki fazla çalışma ücretlerine yüzde 100 zam

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda toplu sözleşme görüşmelerinden karar çıktı. Genele ilişkin konularda uzlaşma sağlanmasa da hizmet kollarındaki görüşmeler anlaşmayla biten toplu sözleşmede, Diyanet personeli vaizlerin ulusal bayram ve genel tatil günlerinde fiili olarak çalıştıkları günler için fazla çalışma ücretleri yüzde 100 artırılacak. Ramazan ayı fazla çalışma ücreti de yüzde 100 artış ile iki katına çıkarılacak. 

Diyanet-Sen’in duyurduğu anlaşma sağlanan gelişmelere göre;

“Din Hizmetleri Sınıfında yer alan Sözleşmeli İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların ek ödeme oranlarında 5 puan artış sağladık.

Yaz Kur'an Kurslarında 15 saat olan haftalık ek ders ücreti saatini 20 saate çıkardık. Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticilerine verilen eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinde artış sağladık.

Kadrolu Kur'an Kursu Öğreticilerinin yararlandığı gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilmeleri ve idari izin nedeniyle yerine getiremedikleri dersler için alınan ek ders ücretinden sözleşmeli Kuran Kursu Öğreticilerinin de yararlanmasını sağladık.

Yatılı Kur'an Kurslarında görev yapan Kur'an Kursu Öğreticilerinin gece nöbeti ek ders saatini % 30 artırdık.

Kur'an Kursu Öğreticilerine eğitim yılı başında öğrenci kaydına ilişkin çalışmalar kapsamında verilen ek ders ücretini % 30 artırdık.

Kariyer basamaklarında yer alan "baş" unvanlı kadrolarda görev yapan (Baş vaiz, Kuran Kursu Başöğreticisi, ve Baş İmam Hatip) tüm personelin din hizmetleri tazminatını 10 puan artırdık.

Kariyer basamaklarında yer alan "uzman" unvanlı kadrolarda görev yapan

(Uzman vaiz, Uzman Kuran Kursu Öğreticisi, Uzman İmam Hatip, Baş Müezzin) tüm personelin din hizmetleri tazminatını 5 puan artırdık.

Vaizlerin din hizmeti tazminatını artırdık.

Tüm unvanlardaki vaizlerin ulusal bayram ve genel tatil günlerinde fiili olarak çalıştıkları günler için fazla çalışma ücretlerini % 100 artırarak iki katına çıkardık. Ramazan ayı fazla çalışma ücretini % 100 artış ile iki katına çıkardık

Murakıpların din hizmetleri tazminatını 15 puan artırdık.

Ortak Mutabakat Sağlanan Kamu Hakem Kurulunda Görüşülecek Kazanımlar Şube müdürlerinin tazminat oranlarında artış sağladık.

Şeflerin ek ödeme oranlarında artış sağladık.

1. dereceye çıkan tüm kamu görevlilerinin toplu sözleşme süreci içerisinde 3600 ek göstergeden yararlanmasını sağladık.

Toplu sözleşme ikramiyesinin aylık ödenmesini sağladık.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununda değişiklik yapılması konusunda anlaşma sağladık.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin