Diyanet İşleri Başkanlığı tabela değişikliği yaptı: Camilerden 'T.C.' ibaresi kalktı mı?

Camilerin beyaz zemine lacivert renkli olan tabelaları, kırmızı-beyaz renge dönüşecek. Yeni tabelalarda 'T.C.' yazısı olmayacak. Değişikliğin maliyetini de cami cemaati karşılayacak. Diyanet'ten yapılan açıklamada ise “2012 yılında bu yana tabelalar aynı. Şu an sadece renk ve logo değişecek" ifadeleri yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanlığı tabela değişikliği yaptı: Camilerden 'T.C.' ibaresi kalktı mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı, cami tabelalarında değişikliğe gitme kararı aldığı iddia edildi.

Beyaz zemine lacivert renkli olan tabelalar, kırmızı-beyaz renge dönüşecek. Yeni tabelalarda bağlı bulunulan Müftülük bölümünün üzerinde yer alan ve Türkiye Cumhuriyeti'ni simgeleyen ‘T.C.’ ibaresinin olmayacağı öne sürüldü.

Sözcü'den Veli Toprak'ın aktardığına göre, cami ve dernek yöneticilerine de bildirimde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), “Yeni tabelayı gönderdiğimiz örneğe göre yaptırın” talimatını verdi.

 'DİYANET'İN YENİ LOGOSUNDA CUMHURBAŞKANLIĞI YILDIZLAR VAR'

Ankara Altındağ'daki Melike Hatun Camii tabelası da Altındağ Müftülüğü Şube Müdürü Hüseyin Aksoy tarafından yeni tabela örneği olarak gönderildi.

Altındağ Müftülüğü, “Diyanet'in yeni logosunda Cumhurbaşkanlığımızın yıldızları var. Tabelaya o yansıtılacak. Daha önce ‘T.C. Altındağ Müftülüğü' yazan bölümde sadece ‘Altındağ Müftülüğü' olacak. Alt bölümde ise caminin adı yer alacak. İsteyen mevcut tabelayı da kırmızı-beyaz renklerle boyatarak uyum sağlayabilir” bilgisini verdi.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, 18 Ekim 2021'de yeni bir yönerge çıkarıldığı belirtilerek, "Yönergede cami tabelalarında logo ve renk değişimi dışında yer alan yazılı bölümde hiçbir değişiklik yapılmamıştır" açıklaması yapıldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir gazetede yayımlanan camilerin girişinde yer alan tabelalarda T.C. ibaresinin kaldırıldığına dair iddialarla ilgili açıklama yaptı. Cami tabelalarının nasıl olacağı hususunun, Başkanlığın Tanıtım Yönergesi ve ekleri ile belirlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Tüm Bakanlıklar ve kurumlarda logoların ve tabelaların belli bir standartta hazırlanması ile ilgili çalışmalar kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı da 18.10.2021 tarihinde yeni bir Yönerge çıkarmıştır. Bu Yönergede cami tabelalarında logo ve renk değişimi dışında yer alan yazılı bölümde hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Habere konu bazı camilerde önceden T.C. ibaresinin yer alması, mahalli görevlilerin kendiliğinden yaptığı bir işlem olup kurumun önceki yönergesinde de bu ibare yer almamaktadır. Başkanlığımız merkezi ve taşra teşkilatı temsilcilikleri olan il ve ilçe müftülüklerimizin tamamında T.C. ifadesi kullanılmaktadır. Burada bir kasıt aranması yersizdir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin