Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak. 2023 Diyanet 4 bin 538 personel alımı sonuçları nasıl sorgulanır?

Diyanet İşleri Başkanlığı 4 bin 538 personel istihdam edecek. Bu kapsamda Diyanet personel alımı sonuçları sorgulanıyor. Peki Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 Diyanet 4 bin 538 personel alımı sonuçları nasıl sorgulanır?

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak. 2023 Diyanet 4 bin 538 personel alımı sonuçları nasıl sorgulanır?

Diyanet personel alımı başvuruları bilindiği üzere 5 Mayıs'ta sona ermişti. 

Şimdi ise gözler personel alımı sonuçlarına çevrildi.

Peki Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 Diyanet 4 bin 538 personel alımı sonuçları nasıl sorgulanır?

DİYANET PERSONEL ALIMI SINAVLARI NE ZAMAN?

Diyanet personel alımı sonuçları, sınav tarihinin belli olmasıyla ortaya çıkacak. Sınava davet edilen adaylar ilk etabı geride bırakmış olacak. Yayınlanan açıklamada, “ Sınav tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından ilan edilecektir.” ifadeleri yer aldı.

DİYANET PERSONEL ALIMI SINAV KONULARI NELER?

a) Mesleki Bilgi, Beceri ve Uygulama (60 puan),

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),

c) Liyakati, özgüveni, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),

e) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan)

Sınavda başarılı olmak için en az 70 puan almak gerekecek. Başarı sıralaması sözlü sınav puanına göre yapılacak. Sözlü sınav puanları eşit olursa KPSS puanı yüksek olana, KPSS'ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, yaşı büyük olana öncelik verilecek.

Başvuruların her bir unvan için ilan edilen sayıdan fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının 3 (üç) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. KPSS puan sırasına göre son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde bu adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

DİYANET PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin