Diyanet İşleri Başkanı, Cumhuriyet gazetesiyle ilgili konuştu

Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo'nun sayfalarını yayımlaması Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e soruldu.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı, Cumhuriyet gazetesiyle ilgili konuştu

Görmez insanlığın zor süreçlerden geçtiğini belirterek, "Bu vesileyle tüm gazeteci dostlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan hem yurt içinde hem yurt dışında herkesin daha teenni ile hareket etmesi, daha sağduyuyla hareket etmesi gerektiğini ifade etmek isterim" dedi.



Görmez, Edirne Halk Eğitim Merkezinde öğretmenlerle buluşması öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Bir gazetecinin, "Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo'nun 4 sayfasını yayımlamasını ve derginin Hz. Muhammed'in karikatürünü yayımlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz" 

sorusu üzerine, insanlığın zor süreçlerden geçtiğini söyledi.



Bu konuda daha duyarlı davranılmasının önemine değinen Görmez, şöyle konuştu:



"İnsanlık zor süreçlerden geçiyor, bu vesileyle tüm gazeteci dostlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan hem yurt içinde hem yurt dışında herkesin daha teenni ile hareket etmesi daha sağduyuyla hareket etmesi gerektiğini ifade etmek isterim. İslam Dünyası'nın muhtelif bölgelerinde anormallikler var. Adeta cinnet ortamları oluştu. Onun için bu konularda çok sağduyu ve teenni ile hareket edelim."



Görmez, insanlığın, bir daha böyle sorunlarla karşılaşmaması için neler yapabileceğini düşünmesi gerektiğini ifade ederek, "Ne Asya'da ne Avrupa'da hiçbir yerde hiç kimsenin inanç ve düşüncesinden dolayı canına kıyılmamalı, hiç kimse yok edilmemeli kimse hunharca katledilmemeli. İnsanlık olarak bize düşen bundan sonra bu noktalarda durmaktır diye düşünüyorum" diye konuştu. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin