Disney+ platformundan Atatürk dizisi skandalı! Ebubekir Şahin duyurdu. RTÜK inceleme başlattı

ABD merkezli dizi/film platformu Disney'in "Atatürk" dizisini yayından kaldırmasına tepki yağdı. Sosyal medyada #Disneyiptalet etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı. Skandalın ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Disney+ platformu hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Disney+ platformundan Atatürk dizisi skandalı! Ebubekir Şahin duyurdu. RTÜK inceleme başlattı

Geçtiğimiz sene Türkiye'de yayın hayatına başlayan Disney Plus platformu, skandal bir karara imza attı. Daha önce 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı "Atatürk" dizisini yayınlayacağını açıklayan Disney Plus, bu kararından vazgeçti. Sosyal medya karar sonrası ayağa kalktı. #Disneyiptalet etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı. Skandalın ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Disney+ platformu hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Disney+ isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan ‘Atatürk’ dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum” ifadelerine yer verdi.

 

NE OLDU?

Ermeni haber sayfasının Atatürk dizisini kaldırdığı için Disney'e yazdığı teşekkür mesajı ortalığı karıştırmıştı. O haberde, “Disney+'ın Atatürk dizisini iptal etme kararı aldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. 29 Ekim 2023'te yayınlanması planlanan altı bölümlük diziyi duyurmasına ve Emma Watson'un da dahil olduğu kadroya ve diziye 8 milyon Dolar harcadığı bildirilmesine rağmen, platform akıllıca Atatürk dizisini yayınlamamayı seçti. Yapımcılığını Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına ithafen Disney Plus'ın üstlendiği dizi, şimdi sinema filmine dönüştürülerek 3 Kasım'da sadece Türk sinemalarında gösterilecek. Dizinin platformdaki yayınını iptal etme kararının, Ermeni cemaatinden gelen baskı ve Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin (ANCA) taleplerinden etkilendiği bildirildi.” ifadeleri yer almıştı.

Disney+ platformundan Atatürk dizisi skandalı! Ebubekir Şahin duyurdu. RTÜK inceleme başlattı

HAKAN FİDAN VE İBRAHİM KALIN DEVREDE

Disney kararı hakkında gazeteci Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Konuya ilişkin Disney'in yarın açıklama yapacağını belirten ışık, "Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu." dedi.

Işık, "Atatürk dizisiyle ilgili Ermeni Diasporası'nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor. Yalan diasporası kendine yontmaya çalışıyor ama Disney'in kararında etkileri sıfır! Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu. Yarın Disney bir açıklama yapacak" diye yazdı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin