Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim. Görevi devralan Hakan Fidan'dan ilk açıklama: Milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim

3 yıl MİT Başkanı olarak görev yaptıkan sonra Dışişleri Bakanlığı'na getirilen Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. Fidan, devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada Fidan, "Devletimizin her türlü etkin alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim. Görevi devralan Hakan Fidan'dan ilk açıklama: Milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim

Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Kabine'yi açıklamasının ardından Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. 

Dışişleri Bakanlığı görevini devreden Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

"Milletimiz verdiği yetki ve Cumhurbaşkanımızın takdiriyle büyük bir şerefle çalıştım. Diplomasi kimliğimizin ayrılmaz bir parçası. Türk'ün olduğu her yerde devlet, devletin olduğu her yerde diplomasi vardır. Çok hızlı değişen dünyada geleneklere sadakat kadar, zamanın ruhuna göre hareket etmek gerekiyordu, biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hareket ettik. Girişimci ve insancıl dış politika ruhuyla dünyanın her yerinde menfaatimizi koruduk.

8 yıl 6 ay 13 gün taşıdığım Dışişleri bayrağını Hakan Fidan kardeşime devrediyorum.

Hariciyemizi ve Milli İstihbarat Teşkilatımız güzide kurumlarımızdır. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı birlikte mücadele ettik. Ben de her zaman bakanlığımızın ve bakanımızın emrinde olacağım. Bana destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Törende konuşan Bakan Fidan, “MİT’te 13 yıl süren ve ağır sorumluluk gerektiren görevimin ardından aynı derecede mesuliyet gerektiren Dışişleri Bakanlığına atanmış olmam nedeniyle şahsıma gösterdikleri güven ve takdirler için sayın Cumhurbaşkanıma şükranlarımı arz ediyorum. Bugünü benim için anlamlı kılan bir diğer husus ise değerli bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’ndan bu görevi devralmaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu ile arkadaşlığının üniversite zamanlarına kadar uzandığından bahseden Fidan, “Yıllar sonra kendisi Dışişleri Bakanlığına ben MİT Başkanlığı görevlerine getirildik. Bu süreçte çok büyük bir uyum ve güven içerisinde kritik ve zorlu görevleri birlikte ifa ettik. Kendisi devlet adamı, siyasetçi ve en önemlisi insan ve dost olarak her zaman üstün meziyetler ortaya koymuştur.

Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü hariciye teşkilatımızın temellerinin atılmasının 500’üncü yıldönümünde aranıza katılmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Bu görevim esnasında milletimizin büyük bir takdirini kazanarak yeniden seçilen cumhurbaşkanımızın vizyonuna ve temsil ettiği değerlere uygun bir şekilde devletimizin ve milletimizin bütünlüğü, güvenliği ve refahı için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim.

Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin