Dışişleri Bakanlığı, Taraf'ın haberiyle ilgili ne açıklama yaptı?

Bakanlık, Taraf'ta yer alan haberle ilgili basını uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı, Taraf'ın haberiyle ilgili ne açıklama yaptı?

Taraf gazetesinde yer alan, IŞİD'in Musul Konsolosluğu’nda rehin alınan 49 personel karşılığında Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi’ni istediği ve Hükümet'in bunu kabul ettiği yönündeki iddialara Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.



Dışişleri Bakanlığı, Taraf'ın haberiyle ilgili ne açıklama yaptı?



Dışişleri Bakanlığı, bugün Taraf'ın sürmanşetine yer alan haberi kesin bir dille yalanlamadı. Bakanlık, medyayı sorumlu davranmaya çağırdı



Dışişleri'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:



''Bugün (21 Ağustos) bazı basın-yayın  organlarında Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu etrafında ortaya atılan  asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir.



Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarı hiç bir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış değildir.



Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinden  özenle kaçınılmalıdır. Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı  göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz.



Musul Başkonsolosluğumuz personelinin en kısa zamanda sağ salim ülkemize dönmelerinin sağlanması için ilgili tüm kuruluşlarımız eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürmektedir.''



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin