Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye Parlamentosu'nun skandal Hatay bildirisine yanıt verdi: Şiddetle reddediyoruz

Beşar Esad rejimine bağlı Suriye Parlamentosu, Hatay'ın Türkiye topraklarına katılışının 82. yılında bir bildiri yayınlayarak Hatay'ın geri alınması için mümkün olan her şeyin yapılacağını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise bu skandal açıklamaya yazılı cevap verdi. Bilgiç, "Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi'nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye Parlamentosu'nun skandal Hatay bildirisine yanıt verdi: Şiddetle reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç,  açıklamasında "Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi’nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz. Bu tarz açıklamalar, kendi halkına yıllardır zulmeden, yüz binlerce masumun ölümünden ve milyonlarcasının yerlerinden yurtlarından edilmesinden sorumlu bir rejimin içinden çıkamadığı hezeyanın bir başka tezahürüdür. Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahiptir" dedi.

NE OLMUŞTU ? 

Suriye Halk Meclisi, Hatay'ın Türkiye topraklarına katılmasının yıl dönümünde skandal bir bildiri yayınladı.

Hatay'ın Suriye toprağı olduğunu öne süren Suriye Parlamentosu'nun yayınladığı bildiride Hatay'ın geri alınması için her şeyin yapılacağı belirtildi. Skandal bildiride,"Hatay'ın Türkiye'nin eline kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şeyin yapılacağı" ifadelerine yer verildi.

 Esad yönetimine bağlı Suriye Parlamentosu'nun bildirisinde Hatay'ın, "İşgal altındaki Suriye topraklarının bir parçası olduğu” ileri sürülerek, “Türkiye'nin eline kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şeyin yapılacağı" iddia edildi.

1918'e kadar Osmanlı hakimiyetinde kalan Hatay, bu tarihten sonra Fransız yönetimine girmiş, 1938'de ise bağımsızlığını ilan etmişti. Bağımsızlığını ilan eden Hatay Cumhuriyeti, bundan kısa bir süre sonra Türkiye'ye katılmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin