Dışişleri Bakanlığı, Koronavirüs nedeniyle Çin'de yaşayan Türk vatandaşlarının tahliyesine başlandığını açıkladı

Dışişleri Bakanlığı Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını nedeniyle başta Wuhan olmak üzere Hubei eyaletindeki Türk vatandaşlarının tahliyesi için çalışmaların başladığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı, Koronavirüs nedeniyle Çin'de yaşayan Türk vatandaşlarının tahliyesine başlandığını açıkladı

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni koronavirüs (2019-nCoV) türü salgın nedeniyle, başta Wuhan olmak üzere Hubei eyaletindeki vatandaşlarımızın ve aile fertlerinin eyaletten tahliyelerini teminen Bakanlığımız çalışmalar başlatılmıştır. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığımız gerekli tüm hazırlıkları yapmıştır. Çin makamlarıyla da yakın temas yürütülmektedir.

Bakanlığımız ve Pekin Büyükelçiliğimiz eyaletteki vatandaşlarımızla düzenli temasta olup, vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme ve yönlendirme yapmaktadır. Bakanlığımız ayrıca, 27 Ocak 2020 tarihinde Çin’e yönelik seyahat uyarısında ( http://www.mfa.gov.tr/cin-seyahat-uyarisi-hk-27-1-20.tr.mfa ) bulunarak, vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça Çin’e seyahat etmemeleri, Çin’de bulunanların ise başta Hubei eyaleti olmak üzere vakaların yoğun olarak görüldüğü bölgelerden uzak durmaları, sağlık önlemlerine azami riayet etmeleri, Çin makamları, Dünya Sağlık Örgütü, Bakanlığımız ve Çin’deki diplomatik temsilciliklerimizin açıklama ve uyarılarını yakından takip etmeleri tavsiyesinde bulunmuştur.

Ülkemizde teyitli koronavirüs vakası bulunmamaktadır. Şüpheli bulunan bir Çinli yolcu 25 Ocak günü ülkesine geri gönderilmiştir. Sağlık Bakanlığımız ülkemize uluslararası girişlerin yapılacağı tüm noktalarda halk sağlığına yönelik gerekli önlemleri almıştır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin