Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan BBC haberiyle ilgili açıklama geldi, mülteci merkezi kurulacağını yalanladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de mülteci merkezi kurulmasıyla ilgili olarak söz konusu haberi yalanladı ve "BBC tweet attı, bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Haberde bahsedilen sözler söylenmemiş sözlerdir. BBC hatasını anladı ve özür de diledi. Bu bir erdemdir. Böyle bir köklü kuruluşa yakışmadı." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan BBC haberiyle ilgili açıklama geldi, mülteci merkezi kurulacağını yalanladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, "Bugüne kadar Afganistan'dan 1404 kişiyi tahliye ettik. Bunlardan 1061'i bizim vatandaşımız, diğerleri farklı ülkelerin vatandaşları. Şu anda (Afganistan'dan) 200 civarında dönmek isteyen vatandaşımız var." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Türkiye'de iltica merkezi iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu: BBC tweet attı, bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Haberde bahsedilen sözler söylenmemiş sözlerdir. BBC hatasını anladı ve özür de diledi. Bu bir erdemdir. Böyle bir köklü kuruluşa yakışmadı. Muhalefet hemen bu haberlerin üzerine atladı. Muhalefet bu duruma düşmemeli. Buna çok üzüldüm.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin