Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gazze'den tahliye edilen Türk vatandaşlarının sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'den tahliye edilen Türk vatandaşlarının sayısını açıkladı. Fidan İsrail ve ABD'yi de sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gazze'den tahliye edilen Türk vatandaşlarının sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Hamas'ı yok etmek adına Gazze'nin topyekün hedef alınmasına, okulların camilerin bombalanmasına sessiz kalmayacağız" dedi. Bakan Fidan "Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze'den çıkışı sağlanmıştır" diye ekledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı 2024 yılı bütçesi görüşmelerinde konuşan Bakan Fidan "Hamas'ı yok etmek adına Gazze'nin topyekün hedef alınmasına, okulların camilerin bombalanmasına sessiz kalmayacağız" derken "Filistin halkına desteğimizi geçmişte oldu gibi gelecekte de en güçlü şekilde sürdüreceğiz" diye ekledi.
Bakan Fidan ayrıca "İki devletli çözüm doğrultusunda kalıcı barış için girişimlerimizi sürdürmekteyiz" dedi.

Bakan Fidan konuşmasında Gazze'den çıkarılan Türk vatandaşlarına ilişkin olarak "Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze’den çıkışı sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

ABD'YE SERT SÖZLER

Suriye'ye yönelik konuşan Fidan "Suriye sahasındaki önceliklerimizden birisi PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör tehdidinin yok edilmesidir" dedi. Bakan Fidan ayrıca "Bazı ilkeler DEAŞ ile mücadele kisvesi altında PKK/YPG'ye desteğini sürdürmektedir" diye konuştu.
Fiden sözlerine öyle devam etti: ABD yönetimi ile yıl boyunca temaslarımıza devam ettik. Yaptığımız görüşmelerde Amerika’nın PKK-YPG ile yaptığı iş birliğinin, FETÖ’nün Amerika’daki varlığının ve tek taraflı yaptırımlarının müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığını güçlü bir şekilde tekrar vurguladık.

Bakan Fidan AB üyelik sürecine yönelik ise "Türkiye AB üyeliğine bağlılığını korumaktadır. AB'den beklentimiz somut üyelik sürecimize ivme kazandıracak somut adımlar atmasıdır" dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin