Dışişleri Bakanı Fidan'dan Londra’da Gazze diplomasisi. İngiliz mevkidaşı Cameron ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gazze'de savaşın durdurulması ve barışın sağlanması için temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan, Londra'da İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Londra’da Gazze diplomasisi. İngiliz mevkidaşı Cameron ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İsrail'in katliam yaptığı Gazze için temaslarını sürdürüyor. 

11 Kasım'da Riyad’da Gazze gündemiyle toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı - Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde  aralarında Türkiye, Filistin, Suudi Arabistan, Endonezya, Mısır, Ürdün, Katar ve Nijerya'nın da bulunduğu ülkelerin dışişleri bakanları, savaşın durdurulmasına ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik uluslararası girişimlerde bulunulmaları için  görevlendirmişti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, söz konusu ortak diplomatik çaba çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere bugün Londra’ya gitti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Bakan Fidan’ın görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin Gazze’deki savaşın durdurulması, kalıcı barışın sağlanması için uluslararası girişimlerde bulunmakla görevlendirdiği heyet bugün Londra’daydı. Bakanımız, mevkidaşlarıyla birlikte, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile görüştü” denildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin