Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından açıkladı: İsrail'in saldırıları haddini aştı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu "İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını şiddetli bir şekilde lanetliyoruz" derken İsveç'in NATO üyelik sürecine yönelik olarak "İsveç'ten teröristlerin iadesi ile ilgili somut adımları görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından açıkladı: İsrail'in saldırıları haddini aştı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarda bulundu.

Çavuşoğlu, toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, gündeme ilişkin konuştu.

Türkiye-İsveç-Finlandiya daimi ortak mekanizması sadece üyelik süreci ile ilgili değil. Bu mekanizma üyelik sonrasında da devam edecek. İsveç ve Finlandiya'nın katılacağı bir sonraki toplantıya Türkiye'de ev sahipliği yapacağız.

Bugün yaptığımız ikili görüşmelere ek olarak birçok mevkidaşım ile görüşme fırsatım oldu. Bunlardan biri de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba. Biliyorsunuz yarın Akşam Lavrov'u Ankara'daağırlayacağız. Kendisini de ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı belirttik.

"İSRAİL'İN YAPTIKLARINI KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİL"

İsrail'in yaptıklarını kabullenmek mümkün değil. Şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. İsrail'in bu tür saldırıları hemen sonlandırması lazım. Koalisyona baktığımızda ırkçı isimler var. İsrail'in dün Mescid-i Aksa'da attığı adımı kabul etmek mümkün değil. Umarız bir daha tekrarlanmaz. Bakanlığımız da bir açıklama yaptı. Bunun takipçisi olacağız. İsrail ile diyalog başladı ancak bu diyalog Filistin pahasına olamaz. İlkelerimizden taviz veremeyiz.

İSVEÇ'İN FİNLANDİYA ÜYELİĞİ

Biz herhangi bir baskı görmüyoruz açıkçası. İsveç'in üyeliğini ümit ettiklerini söylüyorlar. bizim cevabımız net. Türkiye açık kapı politikasını her zaman desteklemiştir. Finlandiya ile daha az sorunumuz olduğunu söylemiştik. 3'lü muhtıranın uygulanması konusunda ve terörle mücadele konusunda İsveç'in adımlarının yetersiz olduğunu söylüyoruz.Dün de Finlandiya'nın üyeliğini memnuniyetle karşıladığımızı belirlerken, İsveç'in daha çok adım atması gerektiğini söyledik.

Açık bir şekilde PKK propagandası yapılıyor. İsveç'in bunları sonlandırması gerekiyor. Teröristlerin iadesi ile ilgili somut adımları görmek istiyoruz.

MOSKOVA'DA 4'LÜ GÖRÜŞME

Bu toplantının amacı Dışişleri Bakanları toplantısının hazırlığını yapmaktı. Rusya'dan davet bekliyoruz. Lavrov'un ziyaretinde ikili meseleleri ele alacağız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin