Dışarıda tonlarca para vermeye son: Evde lazanya nasıl yapılır?

Evde lezzetiyle büyüleyen lazanya yapmanın püf noktası belli oldu. bu tarif sayesinde dışarı yediklerinizden çok daha lezzetli lazanya yapabileceksiniz. İşte evde lazanya hazırlayabilmek için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Dışarıda tonlarca para vermeye son: Evde lazanya nasıl yapılır?

Malzemeler;

12 yaprak lazanya

İç harcı için;

400 gr kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
Beşamel sosu için;

2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı;

İlk olarak lazanyanın iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz. İç harcı için geniş bir tavanın içerisine minik minik doğranmış soğanları ve sıvıyağı alalım.

Soğanları bir miktar kavurduktan sonra içerisine kıymayı ilave edelim ve tekrar kavurma sürecini başlatalım. 

Kıymalar yeterli seviyede kavrulduktan sonra minik minik doğradığımız sarımsakları, kabuğunu soyarak doğradığımız domatesi ilave edelim ve bu şekilde 5 dakika kadar soteleyelim.

Üzerine salçayı ve tuzu ilave ederek güzelce karıştıralım. akabinde suyu ilave edelim ve iç harcımız suyunu çekinceye dek kısık ateşte pişirelim.

akabinde beşamel sosu hazırlamaya başlayabiliriz. Beşamel sos için uygun boylardaki tencerenin içerisine tereyağı ve unu küçük bir tencereye alalım ve orta ateşte kavuralım.

Akabinde üzerine azar azar sütü ilave edelim ve topaklanmaması için sürekli olarak çırpalım. Kaynama noktasına geldikten sonra  tuz ve karabiberi ekleyelim. 

Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım. Ardından ısıya dayanıklı borcamın içerisine kıymalı harçtan bir miktar koyalım.

Üzerine çok az beşamel sos ilave ederek lazanya hamurunu dizelim. Lazanya hamurunun üzerine kıymalı harç ve beşamel sos ilave edelim.

Üzerine tekrar lazanya hamuru yerleştirelim. tüm malzeme bitene dek bu işlemi tekrar edelim. Ardından üzerine kaşar peynir rendesi ilave edelim.

Ardından lazanyaları önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Pişme süresinden sonra lazanyayı fırından çıkaralım ve 15 dakika dinlendirelim.

Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

 

Etiketler tarif kıyma
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin