Dış basın Türkiye'deki Onur Yürüyüşü'nü nasıl gördü?

Dış basın Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesini böyle gördü.

Google Haberlere Abone ol
Dış basın Türkiye'deki Onur Yürüyüşü'nü nasıl gördü?

Taksim'de düzenlenen LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne yapılan polis müdahalesi dünyada da geniş yankı buldu.



Dış basından bazı başlıklar şöyle; 



REUTERS



Reuters Haber Ajansına bağlı kameramanın bildirdiğine göre İstanbul'da Geleneksel LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne polis tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti.



AP



istanbul'un merkezinde yer alan Taksim Meydanı'nda düzenlenen olan geleneksel LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne Türk Polisi müdahale etti. Polis göstericileri meydandan uzaklaştırmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı. Grup, İstiklal caddesinin sonunda yeniden toplanarak dans etti ve homofobi karşıtı slogan attı. Polisin niçin barışçıl gösterilere müdahale ettiğiyse henüz netlik kazanmadı.



TELEGRAPH



Türk polisi LGBTİ Onur Yürüyüşüne katılanları dağıtmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.



Telegraph Gazetesi, İstanbul Valiliği'nin Müslümanlar için mübarek olan Ramazan Ayı'nı gerekçe gösterek yürüyüşü yasakladığını belirtti.



Haberde, LGBTİ'nin facebook hesabına dayandırılan bilgilere göre "Yürüyüş daha önceden duyurulmadan Ramazan Ayı gerekçe gösterilerek yasaklandı." ifadeleri yer aldı.



HAARETZ



Haaretz, "Polisin göstericilerin toplanmasına niçin engel olduğu bilinmiyor" dedi. Onur Yürüyüşü'nun İstanbul'da daha önceki yıllarda da gerçekleştiğini belirten gazete, Müslüman Dünyası'ndaki en geniş katılımılı Onur Yürüyüşü'nün Türkiye'deki olduğunu belirtti. Ayrıca Haaretz, bu yılki yürüyüşün Ramazan Ayı'na denk gelmesi nedeniyle muhafazakar kesimin durumdan rahatsız olabileceğine dikkat çekti.



RUSSIA TODAY



Russia Today internet sitesi "Polis turistlerin de uğrak noktası olan Taksim Meydanı'nda Onur yürüyüşüne katılanları durdurmaya çalıştı. Polisin göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi sosyal medyayı alarma geçirdi." yazdı.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin