Diriliş Ertuğrul ekrana dönüyor

TRT 1'de yayınlandığı dönemde reytingiyle dikkat çeken Diriliş Ertuğrul dizisi ekrana dönüyor. Diriliş Ertuğrul bugün itibarıyla her gün, izleyiciyle yeniden buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Diriliş Ertuğrul ekrana dönüyor

TRT 1'de 2014-2019 yılları arasında izleyiciyle buluşan Diriliş Ertuğrul dizisi ekrana dönüyor.

Diriliş Ertuğrul'un tekrar bölümleri 360 kanalında, bugün itibarıyla her gün 21.00'de ekrana gelecek.

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, İlker Aksum gibi oyuncuların yer aldığı Diriliş Ertuğrul üç kıtada altı asır boyunca hüküm süren ihtişamlı Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu hazırlayan döneme ve Ertuğrul Gazi’nin hikâyesine ışık tutuyor.

İlk sezonunda 13. yüzyılda Kayı boyunun Tapınak Şövalyeleri'ne karşı olan mücadelelerini konu alan dizide “Moğollarla zorlu bir mücadele veren Ertuğrul Bey, kutlu davasının peşinden gidebilmek için kardeşlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ertuğrul Bey’e inanan Kayılar, bu ayrılığın ardından yollara düştüler. Çetin geçen koşullarda Karacadağ sınırlarına kadar ilerleyen Kayıları burada bambaşka bir dünya bekliyordu. Yeni yurtları onlara farklı bir iklim, farklı topraklar ve farklı insanlar sunacaktı. Ertuğrul Bey, kutlu davasına giden yolda daha güçlü ve daha acımasız düşmanları olacağının farkındaydı. Peki, yeni düşmanlarını alt edebilmek için kılıcının keskinliği yetecek miydi?”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin