Direnişte yaralananlar için destek konseri

Gezici Müzisyenler Platformu, Gezi Direnişi sırasında yaralananlar için konser verecek.

Google Haberlere Abone ol
Direnişte yaralananlar için destek konseri

Gezici Müzisyenler Platformu, Gezi Direnişi sırasında yaralanan Berkin E. ve M.A.T. için 31 Ağustos'ta konser verecek.



Gezi Direşini’ne katılan, destek veren müzisyenlerin kurduğu Gezici Müzisyenler Plarformu, eylemler sırasında yaralanan 14 yaşındaki Berkin E. ve 16 yaşındaki M.A.T. ile dayanışma için 31 Ağustos’ta konser verecek. KadıköySahne’de, saat 18.00’de başlayacak konsere Metin Kahraman & Mübin Dünen, Taner Öngür, Serap Yağız, Nejat Yavaşoğulları, Yaşar Kurt, Sattas, Kara Güneş, Neyse, Dinar Bandosu, Teneke Trampet, Merih Aşkın, Kırmızı Nazmi ve Burcu Sorak katılacak. Etkinliğin tüm geliri Berkin E. ile M.A.T’nin ailesine bağışlanacak.



Konserde sahnede olacak isimlerden Nejat Yavaşoğulları, müziğin her zaman Gezi Direnişi’nin bir parçası olduğunu, direnişin değişik yönleriyle tarihimizde yer alacağını, sanata yansımalarını da görmeye devam edeceğimizi ifade etti. Gezi’nin asıl görünümüyle bir gençlik hareketi, bu yönüyle de 68’le benzerlikler taşadığını belirten Yavaşoğulları, yaralıların yararına verilecek konserde yer alması istendiğinde hemen kabul ettiğini söyledi.



Taner Öngür ise müzik endüstrisinin çöktüğü, “rezil” bir dönemde, müziğinden ödün vermek istemeyenlerin Gezici Müzisyenler Platformu’nu kurduğunu anımsatarak, platformun sadece dayanışma konserleri değil, fakir çocuklara müzik atölyeleri gibi birçok faaliyet yürüttüğünü söyledi.



Özellikle Berkin E.’nın yaşadıklarından çok etkilendiğini belirten Öngür, “gerçekten çok aptalca saçmalıkların sürdüğü, acı olayların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz, umarım böyle devam etmez” dedi.



Cumhuriyet


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin