#direnAŞK yayımlandı!

Gezi eylemleri sırasında başlayan bir aşkı konu alan roman okuyucuyla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
#direnAŞK yayımlandı!

31 Mayıs tarihinde başlayıp haftalarca devam eden Gezi Parkı olayları esnasında başlayan bir aşkı konu alan #direnAŞK yayımlandı.



Kendisi de en başından beri eylemlere katılmış olan yazar Ali Bolat'ın olaylar sırasında şahit olduğu gerçeklerden yola çıkarak yazdığı roman, 35 yaşındaki içine kapanık bir kadın olan Aslı'yla, 23 yaşındaki Ufuk'un aşkını anlatırken, bir yandan da yaşanan sürece içeriden bir bakış atıyor.

 

Ölü bir çocuk doğurmuş ve mutsuz olan Aslı, tesadüfen girdiği olaylar sırasında hem kendisini, hem de çevresindeki gençleri anlamaya çalışıyor. Eylemlerin ve aşkın kendi içinde yarattığı heyecan ve enerji sayesinde de bir dönüşüm yaşamaya başlıyor. Geçmişinde ve hatırlamak istemediği sırları arasında bir 'Gezi'ye çıkan Aslı'nın bu dönüşümü İstanbul'da başlayıp Mersin'de son bulacak ve Aslı geçmişindeki en büyük yaralarla yüzleşecektir. Yıllarca ağabeyi tarafından uğradığı cinsel tacizlerin onda yarattığı yaraları, aşkın gücünü de arkasına alarak sarmaya başlayacak ve İstanbul'a bambaşka biri olarak dönecektir.

 

Bir süre gazetecilik de yapan Ali Bolat'ın "Bu, bir kadının kendi içinde yarattığı bir devrimin hikâyesidir" diye tanımladığı #direnAŞK, Aslı'nın bakış açısından anlatılıyor.

 

Yabancı Yayınları tarafından yayımlanan #direnAŞK, yazarın 6 kitabı. Kitabın 1. baskısı ise 10 bin adet olarak yapıldı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin