Diplomatik krize neden olan Alman mizah programcısı yine Erdoğan'ı hedef aldı!

Erdoğan'ı hicveden şarkı ile diplomatik krize neden olan mizahçı dün gece yayınlanan programında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol
Diplomatik krize neden olan Alman mizah programcısı yine Erdoğan'ı hedef aldı!

CNN Türk'te yer alan habere göre, Almanya'nın NDR televizyonunda yayınlanan "extra 3" isimli mizah programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir şarkı ile hicveden ve diplomatik krize neden olan program sunucusu Christian Ehring, dün gece yayınlanan bu haftaki programında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.



CUMHURBAŞKANININ BAŞDANIŞMANI ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ



Extra 3'de yayınlanan yeni skeçte bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan doğrudan hedef alınmadı. Bunun yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şeyiyle ilgilenen başdanışmanı üzerinden eleştirildi. Cumhurbaşkanının başdanışmanını Erkan ismiyle lanse eden program, Almancada er (o) ve kann (yapabilir) kelimelerine gönderme yaparak "Erkan Alles- O her şeyi yapabilir" diye sunuldu.



Skeçte başdanışmanın her şeyi organize ettiği görülüyor. Örneğin mitinglerde açılan bayrağın nereye gideceğinden futbol maçında oynayan Erdoğan'ın karşı konulmasından hoşlanmadığı rakip futbolculara önceden bildirilerek rahatça gol atması sağlandığı iddia edilerek hicvediliyor. Cumhurbaşkanının son ABD gezisinde yaşananlar ve korumaların çıkardığı sesler de mizah unsuru olarak ele alınıyor.



DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILMIŞTI



Extra 3 adlı programda 17 Mart tarihinde yayınlanan şarkı diplomatik krize neden olmuş, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak izahat istenilmişti. Almanya ise söz konusu şarkının basın özgürlüğü kapsamında olduğunu ve müdahale edemeyeceklerini savunmuştu.



GÖRÜNTÜLER YOUTUBE'DAN SİLİNMİŞTİ!



Alman ikinci kanalı ZDF'de yayınlanan "Neo Magazin Royale" adlı programın sunucusu Jan Böhmermann ise, programında 31 Mart tarihinde küfür ve hakaret içeren bir şiir okumuş, bu program ise Merkel başta olmak üzere çok sayıda kişinin tepkisini çekmişti. Programın görüntüleri Youtube ve ZDF'nin sayfasından silinmiş, Böhmermann hakkında Mainz Savcılığı tarafından yabancı devlet adamlarına hakaret ihtimali nedeniyle inceleme başlatılmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin