Dink davasında yeni gelişme!

Hrant Dink davasında Jandarma görevlisinin çapraz sorgusu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Dink davasında yeni gelişme!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, eski Trabzon İl Jandarma Komutanlığı görevlisi Volkan Şahin'in çapraz sorgusu yapıldı.



Şahin, “Yaz döneminde öğrencilerin olduğu bölgeye devriye gidiyordum. Tuncay Uzundal ile kimlik kontrolü sırasında tanıştım. Erhan Tuncel ile beni Tuncay Uzundal tanıştırdı” dedi. Mahkeme heyeti, Şahin’e “Her tanıştığın öğrencinin telefonunu alıp görüşüyor muydun?” diye sordu. Şahin bu soruya “Özel görüşmelerim olmazdı. Öğrenci diye konuştuk sadece” diye yanıtladı. Şahin’e Dink ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu da “Uzundal ve Tuncel ile olan telefon görüşmelerini ve evlerine gidip gitmediğini” sordu. Şahin, “Devriyeye gittiğimizde çay içiyorduk. Dolaşıyorduk. Bir kere evime gelip çay içtiler” dedi.



“DİNK'E İLİŞKİN BİR ŞEY KONUŞMADIK”



Şahin’in, cinayetten bir gün sonra Tuncay Uzundal'ın kendisini aradığını ve “Erhan Tuncel’i gördün mü, bir kişi öldürülmüş. Görürsen gelişmelerden beni haberdar et” dediğini anlatması üzerine avukat Bakırcıoğlu, bu görüşmeden üstlerini ve savcılığı haberdar edip etmediği sorusunu yöneltti. Şahin, “Olayla ilgili olduğunu düşünmediğim için bilgi vermedim” diye konuştu. Erhan Tuncel de kürsüye çıkarak Volkan Şahin'e sorular yöneltti. Tuncel, Volkan Şahin ile Dink’e ilişkin herhangi bir şey konuşmadıklarını öne sürerek hiç bir jandarma görevlisiyle irtibatının olmadığını iddia etti. Mahkeme heyeti duruşmayı 1 Şubat’a erteledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin