Dink davasında bir istihbarat görevlisi tutuklandı!

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada bir tutuklama daha...

Google Haberlere Abone ol
Dink davasında bir istihbarat görevlisi tutuklandı!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Cinayeti'ne ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklama talebiyle dün mahkemeye sevk edilen 5 şüpheliden, eski astsubay Emre Cingöz tutuklanarak cezaevine gönderildi.



5 ŞÜPHELİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin jandarma görevlileri olan 5 şüpheli emniyeteki işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Soruşturma Savcısı Gökalp Kökçü tarafından ifadesi alınan 5 şüpheli, tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.



BİR TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI



Hakimlik, eski astsubay Emre Cingöz'ün "Terör örgütüne üye olmak" ve "Kasten öldürmeye iştirak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik diğer 4 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı.



4 JANDARMA GÖREVLİSİ TUTUKLANMIŞ OLDU



Soruşturma kapsamında bugüne kadar dönemin 4 jandarma görevlisi tutuklanmış oldu. Daha öncede Jandarma görevlisi Uzman Çavuş Abdullah Dinç, eski Uzman Jandarma Yusuf Bozca, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz tutuklanmıştı.



HRANT DİNK DAVASI'NIN 9. DURUŞMASI BAŞLADI



Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Cinayeti'ne ilişkin 2'si tutuklu 35 sanıklı davanın 9. duruşması başladı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu bulunan sanıklar eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek hazır bulundu. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ercan Demir'in de aralarında bulunduğu 8 tutuksuz sanığın da hazır bulunduğu duruşmaya, Ogün Samast ve Yasin Hayal ise hükümlü bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.



"ZATEN ÇOK DA KATILDIĞIM TOPLANTILAR OLMAZDI"



Duruşmada dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı tutuksuz sanık Ercan Demir'e, Dink Ailesi'nin avukatları soru sordu. Dink Ailesi'nin avukatı Hakan Bakırcıoğlu'nun "Dink Cinayetine ilişkin bilgileri Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmesine ilişkin Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'ne öneride bulundunuz mu?" şeklindeki soruya Sanık Demir, "Bu anlamda görüşüm sorulmadı. Zaten çok da katıldığım toplantılar olmazdı" diye cevap verdi. Avukatı Bakırcıoğlu'nun "Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesine ilişkin değerlendirme yaptınız mı? " şeklindeki sorusuna Sanık Demir, "Yok, öyle bir şey hatırlamıyorum" dedi. 



"ENGİN DİNÇ'İN KENDİSİNE SORULMASI GEREKİR"



Avukat Bakırcıoğlu, tutuksuz sanıklardan Engin Dinç'in savcılıkta verdiği ifadeleri okuyarak, sorular sordu. Ancak Sanık Demir, soruların Dinç'in kendisine sorulması gerektiğini belirterek, "Kendisinin belki izahati vardır. Amacını aşan yoruma girmek istemiyorum" dedi. Sorular üzerine sanık Demir, Yasin Hayal'in telefonlarının dinlendiğini ve sonuçlarının da takip edildiğini belirtti. 



"YAPILMASI GEREKENİN MAKSİMUMU YAPILDI"



Avukat Bakırcıoğlu, cinayetten önce, Hrant Dink hakkında açılan davaları ve süreci anlatarak, "Dink'e saldırı olacağı konusunda değerlendirme yaptınız mı, çalışmalar yaptınız mı?" diye sordu. Sanık Demir de, "Sonuçta bir yazı yazmışız. Fiziki ve teknik takip yapmışız. İstanbul'dakilerle görüşmeler yapılmış. Arkadaşlar 'Yeni bir bilgi var mı?' diye sormuş. Daha fazla ne yapılabilirdi kimse birşey söylemiyor. Belli zamanlarda bu konuya bakılmadığı ortada. Ama bu işi önemsemediğimiz anlamına gelmez. Yapılması gerekenin maksimumu yapıldı. Telefon dinleme var, düşen bir şey yok. Cinayeti küçümsediğimiz, önemsemediğimiz anlamı çıkmaz. Ortada emek ve gayretler var. Maalesef olay gerçekleşmiştir" diye konuştu. (DHA)

 


Etiketler hrant dink agos
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin