Dink Davası yabancı basında nasıl haber oldu?

Etkili bir Ermeni topluluğunun yaşadığı Fransa'da Dink davasına ilişkin son gelişmeler haber oldu.

Google Haberlere Abone ol
Dink Davası yabancı basında nasıl haber oldu?

Le Figaro gazetesi, Dink cinayetinin "siyasi boyununun hiçbir zaman aydınlatılmamasından korkulduğunu" belirttiği haberinde bazı kanıtların "yok olduğunun" altını da çizdi. 



Fransız gazetesi Le Figaro, Yargıtay'ın bozma kararı üzerine Dink cinayetine ilişkin yeni bir yargı sürecinin başladığına dikkat çektiği haberine giriş paragrafında "İstanbul'da 19 Ocak 2007'de vurulan Hrant Dink'in ölümünün artık renkleri var" dedi ve Dink'in öldürüldüğü yerin yanındaki merdivenin bordo ve mavi renklerle boyandığını anlattı.



-"MERDİVENLERİN BORDO MAVİ BOYANMASI SUÇUN CEZASIZ KALDIĞININ YANSIMASI"-



Merdivenin bordo mavi boyanmasını "en karamsarlarca cinayeti azmettirenlerin suçunun cezasız kalmasının bir yansıması" olarak değerlendirildiğini kaydeden gazete, haberinde ilk iddianamede 18 üyeli "terör örgütü" olarak nitelendirilen oluşumdan artık sadece 5 üyesi olan bir suç örgütü olarak sözedildiğine dikkat çektikten sonra şu görüşünü dile getirdi:

"Bu değişiklik, milliyetçilerin nefret ettiği ve yargının peşine bırakmadığı gazetecinin vurulması olayının siyasi boyutunun hiçbir zaman aydınlatılmayacağı korkularına neden oldu."



Le Figaro, soruşturma sırasında ortaya çıkan birçok unsurun "istihbarat ve polis sorumlularının cinayete karıştıklarının kuşkulanmasına yol açtığı" belirttiği haberinde "Ancak birçok kanıt, örneğin cinayet yerine yakın kamera görüntülerinin yok olduğunu" kaydetti.



Haberin son bölümünde de Dink ailesinin artık davayı izlemeyeceği açıklaması ve bu karar için dile getirilen gerekçeler de yansıtıldı. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin