"Dink cinayetini biz planladık"

Bir ihbarcı, Hrant Dink cinayetiyle ilgili önemli bilgileri soruşturma savcısına ulaştırdı.

Google Haberlere Abone ol
"Dink cinayetini biz planladık"

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın yargılandığı İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bir itiraf mektubu, soruşturmayı yürüten terörle mücadele savcısı Muammer Akkaş'ı harekete geçirdi. 



İhbarcı gönderdiği mektupta, Dink cinayetini kendisi ve davanın sanığı Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu bir grup tarafından planlandığını söyledi. 



İTİRAFÇI VE AİLESİNİN CAN GÜVENLİĞİ ALINDI 



Tokat'ta tutuklu bir mahkum, Ogün Samast'ın örgüt suçundan yargılandığı İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne ihbar mektubu gönderdi. 



Kendisinin ve ailesinin can güvenliğinin sağlanması halinde cinayete ilişkin bilgi ve belgeleri paylaşmaya hazır olduğunu bildiren ihbarcının mektubu mahkeme tarafından savcı Akkaş'a gönderildi. İhbarı inceleyen savcı Akkaş, ihbarı yapan mahkumu ve ailesini tespit ettirdi. Savcı Akkaş'ın talimatı ile ihbarcı ve ailesinin polis tarafından korumaya alındığı öğrenildi. 



CİNAYETİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKIYOR 



Söz konusu kişinin Dink davası sanığı Erhan Tuncel'i tanıdığını söylediği mektubunda cinayet öncesi Agos Gazetesi önünde keşif yaptıklarını iddia ettiği öğrenildi. İhbarcı, cinayetin Erhan Tuncel ve kendisinin de içinde bulunduğu bir grup tarafından planlandığını öne sürdü. 



DİNK, 2007'DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ 



Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Agos Gazetesi çıkışında silahlı saldırı sonucunda olay yerinde hayatını kaybetti. Başına ve boynuna isabet eden üç kurşunla hayatını kaybeden Dink'in cesedinin yakınında 4 adet boş kovan bulundu. 



Suikast gerek Türk, gerekse Dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Olayın ardından Türkiye Ermeni Patriği sayın Mesrob Mutafyan da cinayeti kınayarak Ermeni cemaat için 15 günlük yas ilan etti. Hrant Dink'in avukatı Erdal Doğan Dink'in tehdit edildiğini iletti. (CİHAN)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin