Dink cinayetinden 6 yıl sonra sanıkların telefonu dinlenmiş!

Hrant Dink cinayetinde kararın Yargıtay tarafından 2013 yılında bozulmasından sonra savcılığın, sanıkları dinlediği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Dink cinayetinden 6 yıl sonra sanıkların telefonu dinlenmiş!

Hrant Dink cinayetinde, sanıklardan Erhan Tuncel, Tuncay Uzundal, Mustafa Öztürk ve Salih Hacısalihoğlu'nun telefonlarını "terör örgütü üyeliği ve örgüt adına eylem yapmak" suçlamasıyla savcılığın dinlediği ortaya çıktı.  



Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın “örgüt yoktur” şeklindeki kararı, 15 Mayıs 2013’te Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nce bozulmuştu. Daire, “sanıkların suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçundan ceza alması gerektiğini savunmuştu. Bu doğrultuda, azmettirici Yasin Hayal’in “örgüt kurma ve yönetme”, Erhan Tuncel’in “suç örgütü üyeliği”, Tuncay Uzundal ve Zeynel Abidin Yavuz’un “cinayete yardım” suçlarından cezalandırılması; Salih Hacisalihoğlu ve Mustafa Öztürk ’ün ise beraatine karar verilmesi istenmişti.



'NET OLARAK AYDINLANSIN'



İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi, aynı gün bir rapor hazırlayarak, “Dink cinayetinin net olarak aydınlatılması için” bu sanıklardan Tuncel, Uzundal, Öztürk ve Hacısalihoğlu’nun telefonlarının dinlenmesini istedi. Bu doğrultuda ilk olarak, İstanbul 2 No’lu Hakimliği’nin 21 Mayıs 2013 tarihli kararıyla Uzundal ve Hacısalihoğlu’nun telefonları “terör örgütü üyeliği ve örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak” suçlarından dinlemeye alındı. Tuncel’in telefonu da 18 Eylül 2013’ten itibaren dinlenmeye başlandı.



Bu arada, başta eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve yedi personeli ile Yasin Hayal’in eniştesi Coşkun İğci , Tuncel’in bir arkadaşı ve Dink’in mahkum olmasına yol açan şikayet dilekçesini veren Mehmet Soykan adlı kişinin de telefonlarının uzun süre dinlendiği anlaşıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin