Dink cinayetinde ByLock iddiası!

Gazeteci Nedim Şener, Dink davasından tutuklu FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’de “ByLock” olduğunu kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Dink cinayetinde ByLock iddiası!

Hrant Dink cinayetinin perde arkasına ilişkin araştırmalarıyla bilinen gazeteci Nedim Şener, Dink davasından tutuklu FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’de “ByLock” olduğunu kaleme aldı.



Nedim Şener, Posta gazetesindeki bugünkü “Dink cinayeti sanığı çifte Bylock’çu gazeteci” başlıklı yazısında, “Neredeyse 10 yıldır Hrant Dink cinayetinde Fethullahçı Terör Örgütü üyesi istihbaratçı, polis, jandarma, savcı, hakim, müfettiş ve gazetecilerin rollerini anlatmaya çalışıyorum. 19 Ocak 2007’den beri cinayetin üzeri yalanlarla örtülüyordu. En acısı öldürülen bir gazeteci cinayetinin üzerinin FETÖ’cüleri aklamak için meslektaşı gazeteciler tarafından örtülmesiydi. Bu rezilliği ömrüm yettiğince anlatacağım” ifadelerini kullandı.  



“ERGENEKON OPERASYONLARI İÇİN EN ÖNEMLİ ALGIYI YARATMIŞTI”



FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün ile ilgili yeni bir bilgi öğrendiğini belirten Nedim Şener, Ercan Gün’ün Dink cinayetindeki rolünü şöyle anlattı:



“Ercan Gün, Hrant Dink’in katili Ogün Samast 20 Ocak 2007 akşamı Samsun otogarında yakalandıktan sonra arkasında Atatürk’ün sözü yer alan bir posterin önünde jandarmalar arasında çekilen görüntüleri ‘algı yaratmak’ için kullanmıştı. Görüntülerin Samsun Emniyet’i Terörle Mücadele Şubesi’nde polisler tarafından çekilmiş olduğu ortaya çıkmış olmasına rağmen Ercan Gün, Samsun jandarmasında çekildi diye yayınlamıştı. Amacı Dink cinayeti ile jandarma ve Atatürk üzerinden Emniyet İstihbarat Dairesi’nin planladığı Ergenekon operasyonları için algı yaratmaktı. O bir gazeteci mi? Samsun’da Ogün Samast’ın jandarmalarla çekilen 44 saniyelik görüntüsü tutuklu sanıklardan FETÖ’cü istihbaratçı Ali Fuat Yılmazer’in isteği üzerine bilgisayar network’ü üzerinden 28 Ocak 2007 günü Ankara İstihbarat Dairesi’ne gönderildi. Ercan Gün, 30 Ocak günü İstanbul’dan aldığı görüntüleri yayınlamak yerine önce Samsun’a giderek kendi deyimiyle ‘Jandarma’dan aldığı algısı yaratmak için’ Jandarma santralini aramıştı. Poliste çekildiği açıklanmasına rağmen İstanbul’a dönüp, ‘İşte jandarmada çekilen görüntüler’ diye de haberleştirmişti. Böylece Ergenekon operasyonları için en önemli algıyı yaratmıştı.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin