'Dink cinayeti şüphelileri önlenemez bir yükseliş gösterdi'

Radikal muhabiri İsmail Saymaz, Hrant Dink'in ölüm yıldönümünde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Dink cinayeti şüphelileri önlenemez bir yükseliş gösterdi'

Radikal muhabiri İsmail Saymaz, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 8. ölüm yıldönümünde önemli bir yazı kaleme aldı.



Saymaz, "Dink cinayetinde sekiz yılın özeti: 'Dokunan' herkes yükseldi" başlıklı yazısında, Hrant Dink cinayetinde adı geçen şüphelilerin "8 yılda Trabzon’dan İstanbul ve Ankara’ya; Emniyet’ten Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT); Valilik’ten Yargıtay’a varıncaya kadar" tamamının önlenemez bir "yükseliş" gösterdiğini belirtti.



İşte, Saymaz'ın o yazısı:



Dink cinayetinde sekiz yılın özeti: 'Dokunan' herkes yükseldi



Geçen 8 yılda, Trabzon'dan İstanbul ve Ankara'ya; Emniyet'ten Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'e; Valilik'ten Yargıtay'a varıncaya kadar, Hrant Dink cinayeti şüphelilerinin tamamı önlenemez bir "yükseliş" gösterdi.



Türkiye ’de, son üç hafta içerisinde meydana gelen en sarsıcı gelişmelerden birisi Cizre’de 16 yaşındaki Ümit Kurt ve 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın, iddiaya göre polis kurşunuyla öldürülmesi ise eğer, bir diğeri de Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir hakkında Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada yakalama kararı verilmesi oldu. Yazının devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin