Dinamo Kiev'de Ukraynalı futbolcular silahlandı mı?

Dinamo Kiev'in Ukraynalı oyuncularının silahlanarak Rusya’ya karşı direnişe katıldığı iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Dinamo Kiev'de Ukraynalı futbolcular silahlandı mı?

Çokça paylaşılan ve yüksek etkileşim alan gönderilerden birindeki fotoğrafın, futbol takımı Dinamo Kiev’in Ukraynalı oyuncularının silahlanarak Rusya’ya karşı direnişe katıldıklarını gösterdiği iddia edildi.

Dinamo Kiev Futbol Kulübü’nün resmi sosyal medya hesaplarında oyuncuların silahlandığına dair hiçbir bilgi bulunmuyor. Ayrıca Dinamo Kiev oyuncuları, iddia konusu görseldeki kişilerle benzerliği de bulunmuyor.

Tersine görsel arama sonuçlarında biraz daha gezindiğimizde, Ukraynaca yayın yapan Detector Media sitesindeki haber üzerinden fotoğrafa dair güvenilir bir kaynağa ulaşabiliyoruz.

Ukraynalı meşhur Sergey Sternenko’nun Facebook hesabından paylaşılan fotoğrafın açıklamasında şöyle yazıyor: “Hazırız. Emirleri bekliyoruz. Umarım bu gece Ukrayna için iyi, Rus işgalciler için ise son olur!”

Sergey Sterneko 2014’te Ukrayna’daki protestolara da katılmış bir aktivist. Ayrıca YouTube hesabında Ukrayna’nın sorunları, özellikle de Rusya’yla ilişkileri hakkında videolar yayınlıyor. Sterneko’nun Telegram hesabını incelediğimizde, fotoğrafı Гонор isimli başka bir hesaptan yeniden paylaştığını görüyoruz.

Kaynak: Teyit.org

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin