Dinamo Kiev 0-2 Fenerbahçe MAÇ ÖZETİ İZLE

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda temsilcimiz Fenerbahçe, Dinamo Kiev'i 2-0 mağlup ederek grubu lider bitirmeyi garantiledi ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Google Haberlere Abone ol
Dinamo Kiev 0-2 Fenerbahçe MAÇ ÖZETİ İZLE

UEFA Avrupa Ligi B Grubu son maçında Fenerbahçe deplasmanda Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi.

Mücadeleden Arda Güler ve Arao'nun golleriyle 2-0 galip ayrılan Fenerbahçe, puanını 14'e yükseltti ve grubu lider tamamlayarak adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

ATTIĞI GOLLE TARİHE GEÇTİ

Arda Güler, Fenerbahçe tarihine geçti. Dinamo Kiev filelerini havalandıran Arda Güler, Avrupa kupalarının grup ve sonrası aşamalarında Fenerbahçe formasıyla gol atan en genç futbolcu unvanının sahibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu Puan Durumu:

1- Fenerbahçe: 14 P
2- Rennes: 12 P
3- AEK Larnaca: 5 P
4- Dinamo Kiev: 1 P

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Mücadelede ilk düdük sesi geldi.

5' İlk tehlike Fenerbahçe'den geldi. Arda'nın ortasına iyi yükselen Szalai'nin vuruşu üstten auta gitti.

10' Osayi-Samuel'in hatasıyla topu önünde bulan Vanat'ın vuruşu farklı şekilde dışarı gitti.

23' Fenerbahçe golü bulan taraf oldu. Dinamo Kiev savunmasının ve kalecisinin anlaşmazlığı sonucu topu önünde bulan Arda Güler boş kaleye düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı.

Dinamo Kiev 0-2 Fenerbahçe MAÇ ÖZETİ İZLE

34' Fenerbahçe ikinci gole Valencia ile yaklaştı. Savunma hatasını yine iyi değerlendiren Valencia'nın vuruşu yan ağlarda kaldı.

45+1' Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte kafayı vuran Arao topu ağlara gönderdi.

Dinamo Kiev 0-2 Fenerbahçe MAÇ ÖZETİ İZLE - Resim : 2

45' Fenerbahçe ilk yarıyı Arda ve Arao'nun attığı gollerle 2-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

52' İkinci yarının ilk tehlikesi Dinamo Kiev'den geldi. Defansın arkasına atılan topta Vanat'ın dar açıdan vuruşu yan ağlarda kaldı.

60' Fenerbahçe, Valencia ile gole çok yaklaştı. Arao'nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Valencia, Buschan'ı geçemedi.

64' Fenerbahçe'de üç oyuncu değişikliği birden gerçekleşti. Arda, Batshuayi ve Valencia çıktı; Pedro, İrfan ve Emre Mor girdi.

68' Dinamo Kiev 10 kişi kaldı. Zabaryni, Ferdi'ye yaptığı faul sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

84' Ferdi Kadıoğlu sağ ayağının içiyle uzak köşeyi denedi, top az farkla dışarı gitti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin