Din adamından iğrenç istismar. 4 çocuğa dehşeti yaşattı

Polonya'da 64 yaşındaki rahip Polikarp N.'nin yaptıkları kan dondurdu. Polikarp N., 4 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Rahibin eylemlerinin bir kısmını Polonya'da, bir kısmını ise ülke dışındaki görevi sırasında gerçekleştirdiği ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Din adamından iğrenç istismar. 4 çocuğa dehşeti yaşattı

Polonya'nın Gdansk kentinde Polikarp N. (64) isimli bir rahip, çocuklara cinsel istismardan suçlu bulundu. Kendisine olan güveni kullanarak dini ibadetleri yerine getirme bahanesiyle 10 yıl boyunca 4 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu belirlenen rahibin eylemlerinin bir kısmını Polonya'da, bir kısmını ise ülke dışındaki görevi sırasında gerçekleştirdiği belirtildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Gdansk Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu'ndan Piotr Pawlowski rahip Polikarp N.'nin mahkemede kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek susma hakkını kullandığını bildirdi. Savcılık tarafından 14 ayrı suçlama yöneltilen rahip, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Rahip, her cinsel istismar vakası için 3 ile 15 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

PEDOFİLİ SUÇLAMASIYLA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Vatikan Dışişleri Sekreterliği'nde de görev yaptığı belirtilen rahip, 2022 yılında pedofili suçlamasıyla görevinden alınmıştı. Çocukları ve Gençleri Koruma Delegasyonu tarafından yapılan suç duyurusu üzerine hakkında soruşturma başlatılan rahibin, cinsel istismar eylemlerini 2006-2016 yılları arasında gerçekleştiği tespit edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin