Dilenciden 'Oscarlık' duygu sömürüsü performansı. Polisin adını duyunca hemen kaçtı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir şahsın para toplamak için yaptıkları akıllara durgunluk verdi.

Google Haberlere Abone ol
Dilenciden 'Oscarlık' duygu sömürüsü performansı. Polisin adını duyunca hemen kaçtı

İnönü Mahallesi Şehit Furkan Çelik Caddesi üzerinde yaşanan olayda elinde simit tepsisiyle dolaşan şahıs çevreye baktıktan sonra kendini yavaşça yere attı ve bayılma numarası yaptı.

Elindeki simitler yola savrulmuşken şahsın bayıldığını görenler yardım eli uzattı.

Vatandaşlar yerdeki simitleri toplarken bayılma numarası yapan şahıs ise bir süre konuştuktan sonra malzemelerini alarak uzaklaştı.

'OSCARLIK OYUNCU' DEDİRTTİ

Duygu sömürüsüyle para toplamaya çalışan şahsın "Oscarlık" oyunculuğu güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şahsın dükkanlara bakarak gitmesi, geri dönüp elindeki simit tepsisini ve kendisini yavaşça yere atması, vatandaşların yardım etmesi ve şahsın vatandaşlarla bir süre konuşarak bölgeden ayrılması yer alıyor.

Dilenciden 'Oscarlık' duygu sömürüsü performansı. Polisin adını duyunca hemen kaçtı

POLİSİN GELDİĞİNİ ÖĞRENİNCE HEMEN KAÇTI

Olayın dükkanının önünde yaşandığını söyleyen Okan Soğukpınar, "Biz o gün rutin işlerimizi yapıyorduk. Depoda ürünleri düzeltirken bir kadın seslendi. Bizde arkamızı döndüğümüzde şahıs yolda yatıyordu, ayaklarını sallıyordu. Ben daha önce İstanbul’da bu olayın yaşandığını gördüğüm için ve elinde simit tepsisi düşüşte aynıydı. Direkt polisi, ambulansı aradım ve olayın dolandırıcılık olduğunu tahmin ettim. Daha sonrasında arkadaşlar yardıma koştu ve şahıs bize ambulansı aramamamız gerektiğini, kendisinin iyi olduğunu söyledi. İlaç parasının olmadığını ve epilepsi hastası olduğunu söyledi. Bende olayın tamamen dolandırıcılık ve insanların iyi niyetini sömürdüğünü idrak ettim. İnsanlarda tam o sırada para çıkarmaya başladı. Ben engel olmaya çalıştım ve şahsa beklemesi gerektiğini, polisin yolda olduğunu söyledim. Polis geliyor dediğimde ise şahıs hemen ayağa kalktı, gitmeye yeltendi. İnsanlarımız iyi niyetli para vermeye çalıştı. Şahıs buradan gitti. Polis geldi, peşine düşütü yakalandı mı bilmiyorum” dedi.

Dilenciden 'Oscarlık' duygu sömürüsü performansı. Polisin adını duyunca hemen kaçtı - Resim : 2

 

Kaynak: İHA
Etiketler dilenci Oscar oyuncu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin