Dilan ve Engin Polat hakkında bir suçlama daha! Uyuşturucu ürettiler iddiası gündeme bomba gibi düştü

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı gibi birçok suçtan tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat hakkında yeni bir soruşturma daha açıldı. Polat çiftinin uyuşturucu imal ettiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Dilan ve Engin Polat hakkında bir suçlama daha! Uyuşturucu ürettiler iddiası gündeme bomba gibi düştü

Sabah'ın haberine göre; Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı gibi birçok suçtan tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat'a şimdi de uyuşturucu imal etme soruşturması açıldı.

Soruşturma avukat Feyza Altun'un ihbarı üzerine açıldı. İhbar dilekçesine göre olay 10 Ekim günü yaşandı. Avukat Feyza Altun, Polat çiftine yönelik sosyal medyada çeşitli paylaşımlar yaptı. 

"UYUŞTURUCU YAPTILAR"

Paylaşımların ardından 10 Ekim günü Altun'un ofis telefonunu arayan ve sekreteriyle konuşan A.K. isimli bir kişi Kapalıçarşı'da esnaf olduğunu ve Polat ailesiyle ilgili anlatacakları olduğunu söyledi. Daha sonra bu kişiyi arayan Altun, konuşmayı kayda da aldı. 

A.K. adlı Kapalıçarşı esnafı, Dilan ve Engin Polat'ın Dipomed Medikal şirketleri aracılığı ile kaçak yollarla hammadde getirdiğini, bu hammaddelerin belirli bir seri numaralı parti ürünleri içerisinde uyuşturucu hammaddesi olduğunu ve bazı hammaddelerdeki uyuşturucunun Türkiye'deki laboratuvarlarda ayrıştırıldığını söyledi.

UYUŞTURUCU MADDE İMAL ETME

Konudan yüzde yüz emin olduğunu söyleyen kişiye avukat Altun, bu durumu neden kendisine anlattığını sorunca A.K., kendisine güvendiğini ve başkası ile konuşmayacağını belirtti.

Bu konuşma üzerine Altun, bu denli büyük bir suç işlenmişse iftira kastı olmaksızın, yapılan konuşma nedeniyle ihbar yapma zorunluluğu olduğunu kaydetti.

Elindeki kayıtları sunabileceğini belirterek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulundu.

İhbar üzerine Başsavcılık Polat çiftine "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme" suçundan soruşturma başlattı.

Bu suç yönünden de başlatılan soruşturma ana kara para aklama soruşturmasıyla birleştirildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin