Dikkat! Televizyon da sizi izliyor olabilir!

Uzmanlar, akıllı televizyonlardaki güvenlik açıkları konusunda uyarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dikkat! Televizyon da sizi izliyor olabilir!

Bilgisayar korsanları, tüm önlemlere karşın televizyonunuzu ele geçirip kameralara erişerek sizi oturma odanızda izleyebilir.



Televizyon karşısında biraz mahremiyet için oturma odanızın perdelerini kapatmanız yeterli olmayabilir. Akıllı televizyonlardaki güvenlik açıklarının bilgisayar korsanlarına internet üzerinden cihazınıza erişim imkânı sunabileceğini belirten uzmanlar, potansiyel tehlikelere karşı uyardı.



Kameralarınıza dikkat



Las Vegas’taki bir teknoloji fuarının katılımcılarına yapılan sunumda, dijital güvenlik uzmanları bir akıllı televizyonun nasıl ele geçirilebileceğini konuklara gösterdi.



Akıllı televizyonların işletim sistemlerinin akıllı telefonlarınkine benzediğini belirten güvenlik mühendisi Aaron Grattafioi, cihazlara yüklenen üçüncü parti uygulamalar üzerinden bilgisayar korsanlarının oturma odanıza erişebileceğini söyledi. “Bazı akıllı televizyonlarda, uygulamaların metin kutularına yazılacak zararlı kodlar kullanıcılara sahip olmamaları gereken yetkiler verebilir. Bu kodlar sayesinde korsanlara televizyonunuzdaki kameralara erişip sizi oturma odanızda izleme imkânı doğuyor. Siz televizyonda dünyada olup bitenleri izlerken dünyanın herhangi bir yerinden bir kişi de sizi izliyor olabilir. Aynı şekilde kredi kartı bilgilerinize de erişmeleri mümkün” diyen Grattafioi, akıllı televizyonların güvenliği konusunda bilgisayarlarda olduğu gibi çalışmalar yapmak gerektiğini belirtti. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin