Dikkat kurban bayramı boyunca ekmek bedava olacak! İşte detaylar

Halk ekmek büfesi, Kurban Bayramı boyunca hayırsever vatandaşların yardımıyla ekmeklerin bayram boyunca ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Dikkat kurban bayramı boyunca ekmek bedava olacak! İşte detaylar

Ankara Keçiören'de bir halk ekmek büfesinden hayırsever vatandaşların yardımıyla bedava halk ekmek dağıtılacak. Bayram boyunca geçerli olacak haberi Ankara Keçiören'deki halk ekmek büfesi sahibi Yaşar Gönen açıkladı.

Yaşar Gönen bu uygulamanın hayırsever vatandaşlar sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Vatandaşlar ekmeklerini almak için uzun  kuyruklar oluşturuyor. Bayram dışında bağışların da olduğunu söyleyen Gönden, "Günlük 50- 100 lira veriyorlar onları da askıda ekmek var şeklinde dağıtıyoruz" dedi.

Dağıtılan ekmek sayısı 3 bini buldu

Bakkalve marketlerdekine göre halk ekmeğin daha uygun olduğunu dile getiren Gönen “İhtiyacı olan vatandaşlara devamlı yardım halindeyiz. Hatta ramazan bayramında devamlı sabah akşam ekmek dağıttık. Allah razı olsun iyi günde, mübarek günde denk getirdiler. Hem Cuma günü hem de arefe günü. Çeşitli vatandaşlarımız devamlı yardımcı oluyorlar. Acil ihtiyacı olan vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Normalde gün içinde ortalama bin 400, bin 500 ekmek tüketiyoruz. Bugünkü ekmek sayısı oldukça fazlaydı. Sabah ve akşam olmak üzere dağıtılan ekmek 3 bini buldu. Piyasadaki durumlara göre çok mağdur olan arkadaşlarımız var. Ekmek bakkallarda 4 lira o yüzden ilgileri daha da çoğaldı. Belediyemizden Allah razı olsun. Çalışan bütün insanlarımızdan Allah razı olsun. İnşallah böyle davam eder ve ekmeğe zam gelmez” diye konuştu.

Sırada bekleyip ekmeklerini alan vatandaşların ise tepkileri olumlu yöndeydi. Özellikle bayramlarda böyle uygulamaların olması destekleyen vatandaşlar, kim olduğunu bilmedikleri yardımseverlere hayır dualarda bulundular.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin