Dikkat İstanbul'da fırtına etkisini göstermeye başladı! İstanbul için turuncu kod verildi, peş peşe uyarılar geliyor! Valilik, İBB, AFAD alarmda: 11 bin personel ile önlem alınıyor

İstanbul'da pazar günü sabah erken saatlerde başlaması ve perşembe gününe kadar etkisini sürdürmesi beklenen kar fırtınası için kentte turuncu kod verildi. Sağanak yağmur ve rüzgarın etkisini göstermeye başlamasıyla bazı vapur seferleri iptal edildi. Meteorolojiden, Valilikten ve AKOM'dan peş peşe uyarılar geldi. Fırtınanın Anadolu Yakası'nda daha etkili olması bekleniyor. İstanbul genelinden Valilik, İBB ve ilçe belediyeleri ile AFAD ortak karla mücadele çalışması yürütecek.

Google Haberlere Abone ol
Dikkat İstanbul'da fırtına etkisini göstermeye başladı! İstanbul için turuncu kod verildi, peş peşe uyarılar geliyor! Valilik, İBB, AFAD alarmda: 11 bin personel ile önlem alınıyor

İstanbul günlerdir pazar günü etkisini göstermeye başlayacak kar fırtınasına hazırlanıyor. Sağanak yağış ve rüzgarın etkisini göstermeye başladığı kentte Sibirya soğukları kar fırtınasının bu geceden itibaren daha güçlü olması bekleniyor. 

Kuvvetli fırtınanın özellikle İstanbul'un Anadolu Yakası'nda etkili olması beklenirken İstanbul'un yanı sıra Marmara Bölgesi'ndeki birçok il de fırtına etkisi altına alacak.

ANADOLU YAKASINDA TAM FIRTINA ETKİLİ OLABİLİR

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yarın rüzgarın sabah saatlerinden sonra İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova'nın batısında, kuzeyden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 kilometre/saat), İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise yer yer tam fırtına (80-100 kilometre/saat) şeklinde eseceği öngörülüyor.

Fırtınayla birlikte ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Dikkat İstanbul'da fırtına etkisini göstermeye başladı! İstanbul için turuncu kod verildi, peş peşe uyarılar geliyor! Valilik, İBB, AFAD alarmda: 11 bin personel ile önlem alınıyor

VALİ YERLİKAYA'DAN UYARI: OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ OLALIM

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yarın kuvvetli fırtına beklendiğini belirterek uyarıda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, beklenen olumsuz hava koşullarına yönelik Karla Mücadele Değerlendirme Toplantısı yaptıklarını açıkladı.

"Meteorolojik verilere göre pazar günü İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve fırtınanın (60-80 km/s),  Avrupa Yakası'nda yer yer tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olalım" açıklamasında bulunan Vali Yerlikaya, motosiklet sürücüleri ve motokuryeler için de uyarı notu paylaştı. 

 

KARLA MÜCADELEDE 11 BİN 130 PERSONEL GÖREV YAPACAK

İstanbul Valiliği, meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Valilik koordinasyonunda yapılan 'Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından alınan tedbirleri duyurdu. 

Valilikten yapılan açıklama şöyle;

"İlimizde karla mücadele çalışmalarını yürütmek üzere; AFAD, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, güvenlik, trafik, sağlık ve ulaştırmaya ilişkin görevleri bulunan tüm kurumlarımız 24 Saat esasına göre hizmete hazır bulunacaklardır. 

İstanbul'umuzda TAMP Çalışma gruplarımızı teşkil eden tüm kurumlarımız; 5.277 Km. Yol Ağı üzerinde 11.130 Personel,171 Acil Çıkış Noktası ve 23 Otoyol Hizmet Tesisi (OHT), 57 İş Makinesi Noktasında 2.591 İş Makinası, 101 Noktada 475,400 Ton Tuz, 3.640 Ton Solüsyon kapasitesi ile kar ve buzlanma ile mücadele çalışmalarına hazır durumda bulunmaktadır. İl Jandarma Komutanlığımız 437 araç ve 2.142 personel, İl Emniyet Müdürlüğümüz 210 araç ve 703 personel, 

Kızılay'ımız 101 noktada 2.300 Çalışan, gönüllü ve 162 araç, AFAD İl Müdürlüğümüz ise 1.250 Çalışan, gönüllü ve 84 araç ile karla mücadele çalışmalarına destek vereceklerdir. Bu çalışmalarda kullanılmak üzere temin edilen iş makinası, çekici ve kurtarıcı sayımız, 2022 yılına göre % 143 oranında artırılmıştır.  Otoyol güzergâhındaki 23 Hizmet Tesisinde 5.598 araçlık parklanma kapasitesi mevcuttur.

İlimizde olumsuz hava koşulları ve karla mücadele çalışmaları ile karayolu, havayolu, demiryolu ve deniz ulaşımında ilgili kurumlarımızca sürdürülen çalışmalar, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizde 24 saat esasına göre takip edilmektedir.

İMAMOĞLU: EVSİZLER, TOPLU TAŞIMA VE SOKAK HAYVANLARI İÇİN GEREKEN ÖNLEMLER ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şehrimiz yarın sabah başlayıp perşembe gününe kadar sürecek Sibirya kökenli soğuk havanın etkisine girecek, kar yağışı ve fırtına görülecek. İBB olarak sorumluluk alanımızdaki yollarda 9.649 personel ve 2.275 araç ve iş makinası ile görev yapacağız” dedi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yarın sabah başlaması beklenen kar yağışı karşısında alınan önlemlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu, şu mesajları yayınladı:

“İstanbulluların Dikkatine,

Şehrimiz yarın sabah başlayıp perşembe gününe kadar sürecek Sibirya kökenli soğuk havanın etkisine girecek, kar yağışı ve fırtına görülecek. İBB olarak sorumluluk alanımızdaki yollarda 9.649 personel ve 2.275 araç ve iş makinası ile görev yapacağız.

Kar küreme ve tuzlama araçlarımız sorumluluk alanımızdaki 4 bin 23 km'lik yol güzergahında 598 müdahale noktasında hazır bulunmakta. Şehir merkezindeki yaya yollarında tuzlama çalışması yapmak üzere 377 noktada da tuz stoku yapmış durumdayız.

Evsiz vatandaşlarımızı misafir etmeye başladık, şu ana kadar 722 vatandaşımız misafir edilmiş durumda, sıcak ikramda bulunacak mobil büfelerimiz de şehrin birçok noktasında konuşlanmış durumda, sokak hayvanlarının beslenmesi için de özel ekipler oluşturuldu.

Toplu taşımada yaşanabilecek olası aksamalar için ek seferler konuldu; metro, metrobüs ve Şehir Hatları’nda sefer sayıları yoğunluğa göre artırılacak. Zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla trafiğe çıkılmaması, kar lastiği kullanılması, resmi uyarıların takip edilmesi önemlidir.

Okulların tatil olup olmayacağı ya da diğer uygulamalarla ilgili resmi açıklamaları mutlaka takip etmeleri konusunda İstanbulluları uyarırız.”

AKOM'DAN DON VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI 

AKOM, İSKİ ve BEDAŞ da yaptıkları açıklamalarla İstanbulluları kuvvetli rüzgar ve don nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

TYH 5-6 ŞUBAT'TAKİ UÇUŞLARI İPTAL ETTİ

Daha önce yolcularını seferleri kontrol edin diyerek uyaran Türk Hava Yolları'ndan 5 ve 6 Şubat tarihli uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı.

GÖKÇEADA VE BOZCADA'YA ULAŞIM YOK

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'nde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre, Geyikli-Bozcaada ile Kabatepe-Gökçeada hattında yarın ve 6 Şubat Pazartesi günü yapılması planlanan feribot seferleri iptal edildi.

BURSA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Bursa'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Kar yağışı kentin yüksek kesimleri ile kent merkezinde etkili oldu. Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi ile Bursa Valiliği de vatandaşı yarın için yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgara karşı dikkatli olmaları yönünde uyardı. 

9 gündür Uludağ'da aralıksız yağan kar, akşam saatlerinde kent merkezinde etkili oldu. Ani bastıran kar yağışı nedeniyle ana arterlerde kısa süreli trafik oluştu. Hava sıcaklığının 3 derece olarak ölçüldüğü kent merkezinde kar yağışının yarın etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor.

Dikkat İstanbul'da fırtına etkisini göstermeye başladı! İstanbul için turuncu kod verildi, peş peşe uyarılar geliyor! Valilik, İBB, AFAD alarmda: 11 bin personel ile önlem alınıyor - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin