Dikkat! İstanbul'a şiddetli kar fırtınası geliyor! Kar fırtınası için tarih verildi. İstanbul kara doyacak ama trafiğe çıkacaklar için uyarı yapıldı, okullarda tatil uzayabilir

İstanbul'da kar yağışı bazı bölgelerde etkisini göstermeye başlamıştı, ancak bu kez kar fırtınası uyarısı geldi. Trafiğe çıkacak olanlar için uyarı yapıldı, okulların tatilinin uzayabileceği açıklandı. Şiddetli fırtınanın uzun süre etkili olması ve karın uzun süre yerde kalması bekleniyor. Kar fırtınası sadece İstanbul'da değil Marmara Bölgesi'ndeki birçok ilde de etkisini gösterecek.

Google Haberlere Abone ol
Dikkat! İstanbul'a şiddetli kar fırtınası geliyor! Kar fırtınası için tarih verildi. İstanbul kara doyacak ama trafiğe çıkacaklar için uyarı yapıldı, okullarda tatil uzayabilir

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği günler geride kaldı, çetin kış soğukları etkisini göstermeye başladı. Merakla beklenen kar, neredeyse yurdun her bölgesinde etkisini gösterirken İstanbul da ilk kar yağışı ile buluştu.

Haftasonu için ise İstanbul'a kar fırtınası uyarısı geldi.

Meteoroloji uzmanı Kerem Öktem İstanbul'da kar fırtınası için önemli uyarılarda bulundu. 

Twitter hesabından açıklama yapan Öktem, pazar ve pazartesi günleri kar fırtınasının etkili olacağınadikkat çekti. Trafiğe çıkacakları tedbirli olması için uyaran Öktem, tatilde olan okullar için de tatilin uzayabileceği yorumu yaptı. 

SADECE İSTANBUL DEĞİL

İstanbul'un yanı sıra Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da da Pazar ve Pazartesi günleri kar fırtınasının etkili olması bekleniyor. 

İşte Kerem Öktem'in paylaşımları...

"İstanbul'da beklenen kar fırtınasının gücü 105 km hıza çıktı. Değişim olmazsa İstanbullular Pazar akşamı ve Pazartesi öğlen arası eşsiz bir doğa olayı yaşayabilirler..."

"İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'ya Pazar günü örtülük kar geliyor. Pazartesi de devam edecek. Kış kendini göstermeye başladı. Yeni haftada Kış koşulları daha da etkili olacak. Trafiğe çıkacaklar tedbirli olmalı..."

"Çok önemli bir husus. İstanbul'a geçen sene 24 Ocak'taki gibi bir kar fırtınası gelebilir. Yine bir vortex kar yağışı. Saatler içerisinde yüksek bir kar birikimi olabilir ve rüzgar hızı bu sefer 100 km'ye kadar çıkabilir. Okul tatili uzayacak gibi görünüyor..."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin