DİKKAT! Donacağız. Kar yağışı ve daha soğuk hava geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta ve önümüzdeki hafta için tahminleri duyurdu. İşte 21 Ocak ve 27 Ocak hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta ve önümüzdeki hafta için tahminleri duyurdu: Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olması bekleniyor. İşte 21 Ocak ve 27 Ocak hava durumu...

Google Haberlere Abone ol
DİKKAT! Donacağız. Kar yağışı ve daha soğuk hava geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta ve önümüzdeki hafta için tahminleri duyurdu. İşte 21 Ocak ve 27 Ocak hava durumu...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UYARI GELDİ. İŞTE O AÇIKLAMA

Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan (22.01.2022 Cumartesi) itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olması bekleniyor.

Önümüzdeki hafta başından (24.012022 Pazartesiden itibaren, ülkemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecegi bunun sonucunda yurt genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin ediliyor.

21.01.2022 Cuma günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de beklenen yağışların, Marmara, Kayı Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın güneyi,  Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar yağışı şeklinde diğer yağış alan yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

22.01.2022 Cumartesi günü yağışların; İç Ege, kuzey Anadolu'nun kuzeyi ve batısı ile Bati ve Orta Karadeniz'de yoğun kar yağışı Güney Ege ve Akdeniz'de yağmur ve sağanak, Toros Dağları'nda yağışların yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

23.01.2022 Pazar günü; tüm yurdun genellikle yağışlı olacağı yağışların Akdeniz kıyı kesiminde yagmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yoğun kar yağışı şeklinde, Doğu Akdeniz'de ise kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

24.01.2022 Pazartesi gününden itibaren; Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle yurtta beklenen yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

27.01.2022 Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor. Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışının, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlanmızın ve yetkilerin, Meteoroloji Genel Müdürlügü'nün yayınlayacak güncel hava tahmin ve uyan raporlann takip etmeleri önem arz etmektedir. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin