Dikkat bunu yapan yandı! Bakan Koca sağlık hizmet sunumunda reklam yapılmasının yasaklandığını duyurdu

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre sağlık hizmet sunumunda örtülü veya açık reklam yapılması ve yaptırılması yasaklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Dikkat bunu yapan yandı! Bakan Koca sağlık hizmet sunumunda reklam yapılmasının yasaklandığını duyurdu

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle; sağlık hizmetlerinde tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine ilişkin temel ilke ve ölçütler belirlendi, bu faaliyetlerin denetlenmesi ve uygulanacak yaptırımlara ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

ÖRTÜLÜ VE AÇIK REKLAM YAPILMASI YASAKLANDI

Yönetmeliğe göre; sağlık hizmet sunumunda örtülü veya açık reklam yapılması ve yaptırılması yasaklandı. Tanıtım ve bilgilendirmelerde; genel ahlaka, tıbbi deontoloji ve meslek etiği kurallarına uyulması zorunlu kılındı. Sağlık hizmet sunumuyla ilgili bilgilendirmeler, sadece konusunda hukuken yetkili sağlık meslek mensupları tarafından yapılabilecek.

Konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetlerini düzenlemek ve disipline etmek, bu alanda ilgili paydaşlarla etkin bir koordinasyon ve iş birliği sağlamak amacıyla Bakanlığımızca hazırlanan ‘Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik’ 29.07.2023 tarihli ve 32263 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: DHA
Etiketler koca sağlık reklam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin