Dikkat! Bu yerleşkelerde artık sigara ve alkollü içki satışı yapılamayacak!

Sağlık, eğitim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerin yerleşkeleri de sigara ve alkollü içki satışı yasaklanan yerler kapsamına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Dikkat! Bu yerleşkelerde artık sigara ve alkollü içki satışı yapılamayacak!

Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te değişiklik öngören düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda "Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde ve bunların yerleşkeleri" de tütün mamullerinin satışı yasaklanan yerlere dahil edildi. Bu hizmetlerin verildiği yerlerin açık alanları ile bu hizmetin verildiği yapılar, yapıların eklentileri ve bahçeleri yerleşke sınırları içinde kabul edilecek. 

Daha önceki düzenleme "Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde tütün mamullerinin satışı yapılamaz" şeklindeydi. 

İçki yasağı kapsamı da genişletildi

Düzenlemeyle alkollü içki satışı veya sunumu yapılamayacak yerlerin kapsamı da genişletildi. 

Buna göre, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları ile sağlık hizmeti verilen yer ve eklentilerinde de içki satışı veya sunumu yapılamayacak. 

Daha önceki düzenlemede olduğu gibi öğrenci yurtları, spor kulüpleri, her türlü öğretim ve eğitim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonlarında alkollü içki satışı yapılamayacak. Yasak bunların eklenti ve yerleşkeleri de yasak kapsamına alındı. 

Dağıtım araçları 

Tütün sektöründe faaliyet gösteren firmaların dağıtım araçlarının bir yıl içinde beyaz renkli hale getirilmesi zorunluluğu getiriliyor. 

Bu araçlarda yine logo ve benzeri işaretler ya da çağrıştıran semboller kullanılamayacak. Sadece bir yan yüzey alanının yüzde 10'unu geçmemek koşuluyla ticaret unvanına yer verilebilecek. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin