Dikkat! Beyaz dul her yerde aranıyor. Interpol peşinde. 10 yıldır kaçıyor

Kenya'daki bir dizi terör saldırısıyla bağlantılı olarak aranan ve Interpol'ün 'En Çok Arananlar' listesinin başında yer alan 'Beyaz Dul' yaklaşık 10 yıldır kaçıyor. Tüm dünya onun peşinde.

Google Haberlere Abone ol
Dikkat! Beyaz dul her yerde aranıyor. Interpol peşinde. 10 yıldır kaçıyor
Daily Star

400'den fazla kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan bombacının karısı Samantha Lewthwaite, dünya çapında kaçak olarak Interpol'ün kırmızı listesinin başında yer alıyor. 

"Beyaz Dul" denilen Samantha, 2005 yılında Londra'da 56 kişinin ölümüne ve 784 kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırılarına katılan intihar bombacılarından Germaine Lindsay ile evliydi.

YorkshireLive'ın haberine göre, 2012 yılında Kenya polisi, sahte Güney Afrika pasaportuyla Natalie Faye Webb sahte adını kullanan bir kadın için tutuklama emri çıkardı. Kenyalı yetkililerin İngiltere'deki polise danışmasının ardından bu kişinin Lewthwaite olduğu ortaya çıktı.

Dikkat! Beyaz dul her yerde aranıyor. Interpol peşinde. 10 yıldır kaçıyor

Lewthwaite de kocası gibi masum değildi. Kenya'nın Mombasa kentindeki bir bara düzenlenen saldırıya karışan şüphelilerden biriydi ve 71 kişinin ölümüne yol açan Nairobi alışveriş merkezi saldırısıyla da bağlantısı vardı.

Al-Shabaab terör örgütünün üyesi 39 yaşındaki kadın 10 yıldır kaçak durumunda ve her yerde aranıyor.

Beyaz Dul Samantha'nın Kuzey İrlanda'nın County Down şehrinde doğduğu ve 17 yaşında Müslüman olduğu biliniyor. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin