DİKKAT Acil uyarı: İstanbul, Balıkesir, Manisa, Aydın, İzmir için korkutan uyarı geldi: Sıcaklıklar Çarşamba günü 44 dereceyi bulacak. Türkiye'yi 'doğal afet' vuracak o isim açıkladı

Temmuz ayı başından beri Türkiye sıcak hava dalgası ile mücadele veriyor. Hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü hem de meteoroloji uzmanları vatandaşları sıcak çarpmalarına karşı uyarıyor. Ay başından beri süren aşırı sıcaklıklarda Afrika sıcak dalgasının üçüncüsü geliyor. İstanbul 40, Balıkesir 42, Manisa 44, Aydın 43 dereceyi görecek. Prof. Dr. Orhan Şen, Çarşamba günü gerçekleşecek sıcak hava dalgası için "Doğal afet" açıklaması yaptı.

DİKKAT Acil uyarı: İstanbul, Balıkesir, Manisa, Aydın, İzmir için korkutan uyarı geldi: Sıcaklıklar Çarşamba günü 44 dereceyi bulacak. Türkiye'yi 'doğal afet' vuracak o isim açıkladı

Türkiye temmuz ayı başından beri sıcak hava dalgalarının etkisi altında. Meteoroloji tarafından yapılan son uyarılara göre Türkiye Çarşamba günü Afrika sıcaklarının üçüncü dalgası etkisi altına girecek.

Termometreler İstanbul'da 40 derecenin üstünü gösterecek,  Balıkesir 42 derece, Manisa 44 derece, Aydın da 43 dereceyi görecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen Çarşamba günü gerçekleşecek sıcak artışını "Doğal afet" olarak nitelendirdi. Prof. Şen, "Marmara ve Ege bölgesine aşırı sıcak hava geliyor. 3-4 haftadır sıcaklıklar devam ediyordu ama bu onlardan daha kuvvetli ve daha yüksek bir sıcaklık. Marmara’yı da İstanbul’u da içine alacak bir aşırı sıcak hava dalgası gözüküyor" ifadelerini kullandı.

"BU BİR DOĞAL AFETTİR"

Sosyal medya hesabından uyarı yapan Şen, 'Çarşamba günü sıcaklıklar batı ve iç kesimlerde 7-10 derece artacak. İstanbul 40 C'ye Bursa 42i Balıkesir 42, İzmir 40, Antalya 41, Manisa 43, Aydın-Mugla 42 derece... Sağlık açısından risk oluşturmakta. Bu bir doğal afettir. Dışarı çıkmayın. İşlerinizi perşembe Cuma gününe erteleyin.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin