Dijital reklamlarla ekonomiye can suyu

Dijital reklam sektörü, özellikle genç nüfusu istihdam etmede de büyük rol oynuyor.

Google Haberlere Abone ol
Dijital reklamlarla ekonomiye can suyu

Her geçen gün son teknolojiyi arkasında alarak gelişen dijital reklam sektörü, yarattığı büyük istihdamla da Türkiye ekonomisinde önemli rol oynuyor. Araştırmalar ise reklam veren, medya ajansları ve yayıncıların yüzde 90'ının reklam stratejisinde dijital video reklamlarına yöneldiğini gösteriyor.



“Sektöre yapılan 1 TL’lik yatırım, milli gelire 17,2 TL katkı sağlıyor”



Ekonomiye doğrudan ve dolaylı yollarla katkı sağlayan dijital reklamcılığın özellikle genç nüfusu istihdam etmede büyük rol oynadığını dile getiren CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, “Türkiye’nin son 15 yılda ortalama büyüme oranı 3,3 iken bu oran dijital reklamcılığı da içine alan reklam sektöründe yüzde 8,3 olarak gözleniyor. Bu nedenle 2016 yılında hızla büyüyen dijital sektörünün gelişen internet teknolojileri ile 2017 yılında da büyümesini sürdüreceği düşünüyoruz. Aslına bakarsanız kullanıcı sayısı artınca ona bağlı olarak teknolojik gelişmeler de artıyor. Gelişen teknoloji de yeni iş dalları açılıyor ve sektörde yeni profesyoneller ortaya çıkıyor. Her koluyla ekonomiye destek veren dijital reklam sektörüne yapılan 1 TL’lik yatırım, milli gelire 17,2 TL katkı sağlıyor. Bu büyük bir dönüşüm” dedi.



Ramazan Becer: Kullanıcı sayısındaki artış sektörün geleceğini belirliyor



Ülke ekonomisinde büyük bir desteğe imza atan dijital pazarda çalışan nüfusun ortalamasına bakıldığında 87 sektör arasında 9. sırada yer aldığını belirten Becer, “IAB Türkiye Dijital Reklamın Ekonomiye Katkısı Araştırması göre; dijital reklam yatırımları 2015 yılında ekonomiye doğrudan veya dolaylı 27,5 milyar TL kaktı sağladı. Ve 1,26 milyon kişilik istihdam yarattı. Bu artıştaki kuşkusuz en büyük etken, kullanıcı sayısındaki artış. Dolayısıyla artık herkes bu sektörün gücünün ve ileride ekonomide çok daha büyük bir paya sahip olacağının farkında. Bu nedenle ekonomiye değer katan yatırımcı ve üreticilerin, tüketicilere kendini doğru anlatması ve güven vermesi için reklam mecraları çok önemli ve etkili bir araç. Bunu dikkatli kullanmak uzun vadede kazanç getirir” açıklamasında bulundu.


Etiketler dijital reklam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin