Dijital kamp başladı

Cornetto UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı başladı.

Google Haberlere Abone ol
Dijital kamp başladı

Dünyada 42 ülkede faaliyet gösteren ve dijital reklamcılığın, internetin gelişmesi amacıyla çalışan Interactive Advertising Bureau’nun (IAB) Türkiye’deki temsilcisi IAB Türkiye, Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nin ev sahipliğinde, Cornetto UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı isimli yeni bir eğitim çalışması başlattı. 



3 Temmuz’a kadar devam edecek olan kampta Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen, iletişim, işletme, ekonomi bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileriyle yeni mezunların dijital sektörü tanımaları, sektörde neler olup bittiğini birebir sektör profesyonellerinden öğrenerek dijital dünyaya ısınmaları hedefleniyor. Eğitim programı kapsamında katılımcılar bir yandan dijital dünyayı daha yakından tanırken öte yandan başarılı markaların öykülerini, ajans ve reklam verenlerin ağzından dinleme şansı yakalayacak ve Cornetto’dan alacakları brief doğrultusunda proje üretecek.



15 gün sürecek eğitim boyunca dersler, ekip ruhunu geliştiren aktivitelerle desteklenecek. Her ekibin dijital dünyanın tecrübeli isimlerinden bir mentor ile çalışacağı Cornetto UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı’nda projesi ilk 3'e giren ekip üyeleri Eylül ayında dijital alanda faaliyet gösteren bir kuruluşta staj imkânı elde edecek. Ayrıca Pegasus, birinci olan ekip üyelerine birer uçak bileti hediye edecek.



Eğlenerek öğrenme mantığıyla kurgulanan Cornetto UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Kampı Eğitim Kampı, 22 Haziran’da IAB Türkiye Başkan Yardımcısı Neslihan Olcay’ın dijital endüstrideki iş olanaklarını, aranan nitelikleri içeren bir sunumuyla başladı. Gençler, ardından Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Profesör Ayşegül Toker ve IAB Türkiye Eğitim Yürütme Kurulu Üyesi Çağan Çağlar’dan dijitalin gündelik hayat ve pazarlama iletişiminde yarattığı dönüşümü dinledi; gün biterken, yaptığı buluşlar 2013 yılında Science dergisinde yayınlanan, Wallit ve Çaycı’nın kurucusu Veysel Berk’le tanıştı. Eğlenceli sohbet sırasında analitik düşünme becerisinin girişimci akılla nasıl bütünleştiğini birinci ağızdan dinledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin