DİHA'ya erişim 15. kez engellendi! Peki yasak daha ne kadar sürecek? Medyatava, Çağdaş Kaplan'a sordu!

Günde 3 kez erişime engellenen Dicle Haber Ajansı'nın İstanbul Haber Şefi, bundan sonra nasıl bir yol izleyeceklerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
DİHA'ya erişim 15. kez engellendi! Peki yasak daha ne kadar sürecek? Medyatava, Çağdaş Kaplan'a sordu!

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Dicle Haber Ajansı'na erişimi 49 gün önce engelledi. 



DİHA'yla birlikte; Sendika.org, Yüksekova Haber, Özgür Gündem, Fırat Haber Ajansı, Dağ Medya ve Etkin Haber Ajansı'na da erişim engeli getirilmişti. Avukatlar ise TİB'in bu kararını AYM'ye taşımıştı. Sendika.org haber sitesi şimdilik sendika1.org sitesinden yayınlarına devam ederken, hükümetin Dicle Haber Ajansı başta olamak üzere bazı medya organlarına uyguladığı erişim engeli hâlâ devam ediyor...



TİB kapatıyor, DİHA yeni bir URL adresiyle yayınına devam ediyor. Yasağın uygulandığı ilk tarih olan 24 Temmuz'dan bu yana DİHA, okurlarına ve abonelerine sürekli adres değiştirerek ulaşmak durumunda kaldı. 15 kez erişime engellenen DİHA ile TİB arasında deyim yerindeyse adeta bir inatlaşma yaşanıyor. 



Peki bu yasak daha ne kadar sürecek? Kapatma sayısı daha kaça kadar ulaşacak? DİHA'nın bundan sonraki durumu ne olacak? Medyatava, Dicle Haber Ajansı İstanbul Bürosu Haber Şefi Çağdaş Kaplan'a sordu. Tek Soru'da!



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin