Digiturk'ten diziler için yeni bir atak!

Dijital yayın platformu, Seshane adıyla bir seslendirme stüdyosu kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Digiturk'ten diziler için yeni bir atak!

Digiturk, film ve dizilerde dublaj kalitesini en üst düzeye çıkarmak amacıyla kendi bünyesinde 'Seshane' adıyla bir seslendirme stüdyosu kurdu.



Digiturk açıklamasına göre, Digiturk çatısı altında kurulan ve tam donanımlı bir seslendirme stüdyosu olarak faaliyetlerine başlayan Seshane, bünyesinde bulunan seslendirme sanatçılarının yanı sıra yönetmenler ve teknik çalışanlardan oluşan bir ekiple hizmet sunuyor.



Seslendirme stüyosu ile, izleyicilere orijinaline en uygun Türkçe dublajlı film ve dizilerin sunulması hedefleniyor.



Açıklamada görüşlerine yer verilen Seshane'den sorumlu Digiturk Kreatif Direktörü Cenk Şanal, Digiturk izleyicilerinin çoğunlukla dizi ve filmleri dublajlı olarak izlemeyi tercih ettiğini belirterek, şunları kaydetti:



"İzleyicilerin önemli bir bölümü iyi seslendirme yapıldığı takdirde filmleri orijinal dilinde izlemektense Türkçe olarak izlemeyi tercih ediyor. Bu tercihte dublaj kalitesinin çok önemli bir rolü var. İlgili içeriğin orijinalindeki atmosferi doğru yansıtan, doğru rollerin doğru isimlere seslendirildiği yapımlar dublajlı olarak izlendiğinde seyir keyfinden hiçbir şey kaybetmiyor. Seslendirmede uygun ve yeterli sayıda sanatçıyla ve gerekli teknik olanaklar ve fiziki koşulların sağlanmasıyla gerekli kaliteyi elde etmek mümkün. Seshane’de amacımız, Digiturk içeriklerinde dublaj kalitesinde maksimum seviyeye ulaşmak ve izleyicilerin seyir zevkini en üst noktaya çıkarabilmek. Digiturk, hali hazırda içerik ve görüntü kalitesi açısından en kaliteli dizi ve filmleri yayınlayan platformolarak bu alanda da farkını ortaya koydu ve içeriklerin seslendirilmesi noktasında üyelerinin hak ettiği özeni gösterdi. Bundan sonra Digiturk kanallarındaki yabancı içerikler, çok daha kaliteli ve aslına uygun seslendirme ile izleyici karşısında olacak."



Seslendirme sanatçılarından Seshane Direktörü Yeşim Kopan ise, Seshane’de hem kendileri hem de gelen sanatçılar açısından bir kazan-kazan ortamı oluşturulduğunu belirterek, şunları ifade etti:



"Bu şekilde, biz seslendirmede arzu ettiğimiz kaliteyi elde ederken onlar da rahat ve kurumsal bir ortamda işlerini yapabiliyorlar. İş başlamadan hemen önce gelmek yerine yarım saat önce gelip burada vakit geçirmeyi tercih ediyorlar. Seslendirme çalışmalarında kağıt yerine stüdyo içinde yer alan özel ekranları kullanıyoruz. Bu sanatçıların daha rahat ve pratik koşullarda çalışmasına olanak tanıyor. Kadromuzda bu mesleğe uzun yıllarını vermiş çok önemli sanatçılar, yönetmenler ve teknik uzmanlar yer alıyor. Burada yaptığımız işlerle bir taraftan izleyicilerin kulaklarını cezbederken diğer taraftan konuşmacılarımıza verdiğimiz değeri göstermek istiyoruz." AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin