Digiturk'e sürpriz talip!

TMSF’nin kontrolüne geçen dijital yayın platformu Digiturk’e en büyük rakibi talip oldu.

Google Haberlere Abone ol
Digiturk'e sürpriz talip!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kontrolüne geçen dijital yayın platformu Digiturk’e D-Smart talip oldu.



D-Smart CEO’su Ali Güven yaptığı açıklamada Digitürk’e talip olma nedenlerini şöyle aktardı: “Milli bir servet durumunda olan Digitürk’ün daha fazla büyüyerek değerlenmesi gerektiğine inanıyoruz. PAY TV alanında Türkiye’nin hızla büyüyen ve gelişen, liderliğe koşan genç markası D-Smart’ın Digitürk’e talip olması doğal bir talep… Çünkü aynı platformdayız; aynı işi yapıyoruz ve bu açıdan bakıldığında Digitürk’ün yaptığı yatırımların en fazla geri dönüşü D-Smart ile alınacak. Yabancı içerikler için ayrı ayrı harcanan 100 milyonlarca dolar ülkemizde kalacağı gibi yapılacak optimizasyon ile kaliteli ve zengin yayın içeriği tek cihazdan (decoder) sunulup, fiyatların düşmesi de böylece sağlanmış olacak” dedi.



Futbol, daha geniş kitlelere daha uygun rakamlarla sunulabilecek



D-Smart CEO’su Ali Güven, son ihalede iki kat bedel ödeyerek ihaleyi almak durumunda kalan Digitürk’ün abonelik fiyatlarını artırması ve içeriğe ulaşmanın kısıtlanması nedeniyle futbolun pahalı bir ürün haline geldiğini, dolayısıyla Türkiye genelinde ilginin de azaldığını belirtti. Güven, “Aksine futbol yayınlarının daha geniş kitlelere ulaşması için futbol yayınlarının daha uygun rakamlarla sunulması gerekir” dedi. D-Smart ya da Digitürk’ü her kim alırsa alsın, adil bir rekabet içinde, ALT lisanslama ya da bölünme modeli ile tek bir operatör yerine birkaç operatörün futbol yayınlarını yapabileceğinin altını çizen Ali Güven, 1 milyon yeni Lig TV abonesinin kısa sürede oluşturabileceğini vurguladı.



Digitürk’ü sadece Lig TV için değil tüm operasyonlarıyla almak istediklerini aktararak, bu satın almada Rekabet Kurumu’nun kurallarının  belirleyici olacağını söyleyen Güven,“Sadece futbol değil, tüm Digitürk operasyonlarını istiyoruz. Rekabet Kurumu’nun kuralları ve izinleri imkan verirse talip oluruz” dedi.



D-Smart’ın bir dünya markası olma hedefi olduğunun altını çizen Ali Güven, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Kafkaslar ve Güney Rusya’da da aktif bir ‘Pay-TV (ödemeli TV hizmeti) markası haline gelmek istediklerini söyledi. Güven, D-Smart ile Digitürk’ün birleşmesi durumunda toplamda 4 -5  milyon aboneye sahip bir şirket olacaklarını sözlerine ekleyerek, söz konusu abone sayısıyla D-Smart ve Digitürk’ün dünya sıralamasına girebileceğini belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin