Diego Rossi Marachlian kimdir? Diego Rossi Maraşlı mı?

Fenerbahçe, Los Angeles FC forması giyen Diego Rossi'yi satın alma opsiyonuyla kiraladı. Peki Diego Rossi kimdir? Uruguaylı futbolcunun kökeni Türkiye'den Kahramanmaraş'a dayanıyor. Detaylar haberde...

Google Haberlere Abone ol
Diego Rossi Marachlian kimdir? Diego Rossi Maraşlı mı?

Fenerbahçe'nin ABD'den transfer ettiği Diego Rossi'nin kim olduğu merak ediliyor.

FBTV'ye açıklamalarda bulunan Rossi, "Çok heyecanlı ve mutluyum. Kariyerimde yeni bir adım atıyorum. Burada olmak benim için bir onur. Fenerbahçe'nin maçlarını izledim. Bu sezona da aldığı galibiyetlerle başladı. Kadroda iyi oyuncular olduğunu biliyorum. Benim de hedefim bu iyi sezonda takıma faydalı olabilmek." diye konuştu.

Kanatlarda ve forvet bölgesinde oynayabildiğini söyleyen Rossi, yeni takımının sezona iyi başladığını kaydederek, "Sezona böyle başarılı başlamak oldukça önemli. Tüm kulvarlarda başarılı olmak en önemli hedefimiz olacak. Bu galibiyetler aynı zamanda takım içindeki öz güvenin yerine gelmesini sağlıyor. 5 maçta 5 galibiyet gerçekten çok önemli. Takımın maçları ve kupaları kazanması için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Sezon boyunca çok fazla çalışacağım ve bu süreçte bana gönderdikleri mesajlar için herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Diego Rossi, geçtiğimiz sezon Los Angeles FC formasıyla çıktığı 19 maçta 6 gol atıp 1 asist kaydetti.

Diego Rossi Marachlian kimdir?

Tam adı Diego Martin Rossi Marachlian olan genç futbolcunun soyadının bir dönem Maraş'ta yaşamış olan Ermeni asıllı dedesinden geliyor.Uruguaylı forvetin Türk vatandaşlığı bulunmuyor.

5 Mart 1998'de Uruguay'da dünyaya gelen Diego Rossi, 1.70 boyunda ve kanat forvet olarak görev yapıyor.

Oyuncu, sağ ayağını etkin bir şekilde kullanabiliyor.

Kariyerine Penarol'de başlayan Diego Rossi, 2017-18 sezonunda 2.5 milyon euro bedelle Los Angeles FC'ye transfer olmuştu.

Diego Rossi, bu sezon toplamda 19 müsabakada forma giyerken 6 gol 1 asist üretti.

Profesyonel kariyerinde çıktığı 172 maçta 72 gol, 33 asistle oynayan ve güncel piyasa değeri 18 milyon Euro olan Diego Rossi, sol kanatın yanı sıra sağ kanat ve forvette de oynayabiliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin